Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hulkko hätyytti 50 metrin rintauinnin SE-aikaansa Budapestin ISL-altaassa

Ida Hulkko hätyytti Suomen ennätystään 50 metrin rintauinnissa kansainvälisen ISL-kilpailusarjan alkukilpailussa. Hulkko ui lyhyellä radalla toiseksi ajalla 29,46, kun hänen viimeviikkoinen SE-aikansa on 29,33.

Maanantaina Hulkko sijoittui kahden altaanmitan rintauinnissa toiseksi, sillä italialainen Benedetta Pilato ehti edelle huippuajalla 29,13. Hulkon tavoin Iron-joukkueessa uiva Jenna Laukkanen oli neljäs ajalla 29,94.

Hulkko on parantanut 50 metrin Suomen ennätystä kahdesti Budapestin uintikuplassa, jossa uimarit ovat olleet 11. lokakuusta lähtien.

Maanantaina kaksikko ui myös sivulajinsa 200 metrin rintauinnin, jossa Laukkanen oli viides ajalla 2.22,22 ja Hulkko seitsemäs ajalla 2.25,16. Pitkä rintauintimatka oli suomalaisten ensimmäinen startti maanantaina.

– 200 metrin rintauinti oli taktikoitu ja järkevä uinti. 50 metrillä tuntui, että vauhti oli ihan kohdillaan, mutta huomaan myös, että usean viikon kisaaminen alkaa jo tuntua kropassa, Hulkko kommentoi päivän uintejaan Uimaliiton tiedotteessa.

Laukkaselle jäi tyhjä fiilis

Laukkanen ui perjantaina 100 metrin sekauinnissa Suomen ennätyksen 58,42. Parin vuoden takainen oma ennätysaika parani silloin 12 sekunnin sadasosaa. Maanantaina hän ui vain rintauintia, mutta kisannee tiistaina taas sekauinnissakin.

– Päivän starteista jäi vähän tyhjä fiilis. Uinnit olivat ihan ok-tasolla, mutta ei meno ollut tänään mitään ilotulitusta. Edellinen kisa painaa hieman vielä kropassa, mutta huomenna sitten vain uuteen nousuun. Tämä matsin ensimmäinen päivä on kuitenkin suhteessa todella tiukka rutistus meille rintauimareille, joten en ihmettele yhtään, että kropassa painaa, Laukkanen kertoi tiedotteessa.

ISL:n alkukilpailut päättyvät tiistaina. Kymmenestä joukkueesta kahdeksan jatkaa välieriin, jotka uidaan 14.–16. marraskuuta. Finaalissa 21–22. marraskuuta ui neljä joukkuetta.