Savo Volley jatkaa tappiotonta alkukautta lentopalloliigassa

Vain yhden erän alkukauden aikana miesten lentopallon Mestaruusliigassa hävinnyt Savo Volley kukisti Kuopiossa Raision Loimun 3–0 kauden seitsemännessä ottelussaan.

Yleispelaaja Antti Siltala oli 18 pisteellä Savo Volleyn tehokkain. Hakkurina pelannut Olli Saarenmaa syötti kolme ässää ja kokosi 12 pistettä. Lokakuun tähdistöön valittu yleispelaaja Malachi Murch oli nyt lepovuorossa.

– Meillä oli hyvä treeniviikko. Sunnuntaina kohdataan Hurrikaani ja mitataan, millä tasolla olemme. Peli kulki hyvin yhtä notkahdusta lukuun ottamatta, sanoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Savo Volleyn ainoa heikompi hetki osui toisen erän alkuun, kun Loimu johti sitä jo 7–2.

– Otin aikalisän ja vähän juteltiin. Taas nähtiin, ettei mikään tule ilmaiseksi, Tolvanen sanoi.

Loimu antoi peliaikaa kaikille 14 pelaajalle. Argentiinalainen yleispelaaja Ignacio Luengas iski kymmenestä passista yhdeksän pistettä ja oli vieraiden tehokkain.

Sunnuntaina voitoitta jatkava Loimu kohtaa Joensuussa Hurmoksen ja silloin toinen joukkueista avaa voittotilinsä.

Etta kukisti Akaa-Volleyn

Oulun Etta aiheutti Akaa-Volleylle vasta sen toisen tappion tällä kaudella. Olli Kuoksan valmentama Etta oli edellä vierasjoukkuetta lähes kaikissa tilastoissa ja voitti 3–1.

– Puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä olimme varmaan eniten edellä. Puolustus ja torjunta toimivat nekin hyvin, samoin hyökkäyspeli. Kolme erää mentiin tasaisissa merkeissä, Kuoksa sanoi.

Kolme erää menikin jatkopalloille, neljännessä Akaa-Volleyn peli romahti ja Etta voitti sen 25–13. Joukkueen tehokkain oli toisen polven lentopalloilija Aleksi Muukkonen 26 pisteellä. Jan Helenius teki 17, Janne Marttila 15 ja Nuutti Niinivaara 14 pistettä.

– Myös Juha Aho pelasi keskellä hyvin, vaikka onkin keskenkuntoinen. Vanha mies (39) oli uhkana ja toi tilaa laidoille, Kuoksa lisäsi.

Ettassa neljä kautta pelannut Eetu Pennanen oli vieraiden tehokkain 14 pisteellä. Akaa-Volley sai peräti 22 pistettä Ettan syöttövirheistä.

– Akaata vastaan täytyy syöttää riskillä, ja virheitä tulee. Ei ollut tarkoitustaan syöttää helppoa, Kuoksa korosti.

Hurrikaani-Loimaa oli terävä ratkaisuhetkillä

Karelian Hurmos aloitti kaikki erät hyvin kotisalissaan Joensuussa Hurrikaani-Loimaata vastaan ja johtikin joitakin eriä selvästi, mutta hävisi lopulta ottelun 0–3.

– Pelimme ei ollut loistokasta, ottelu oli tasainen. Pidän kuitenkin tällaisista työvoitoista, sanoi Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino.

Hurmos on yhä ilman voittoa. Sen tehokkain oli nyt Lauri Jylhä 9 pisteellä eli kovaa hyökkäysten päättäjää ei löytynyt.

– Pelasimme paljon paremmalla ilmeellä kuin viime viikonloppuna ja haastoimme ajoittain hyvin liigan huippujoukkueen, sanoi Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Hurrikaanin hakkuri Samuli Kaislasalo teki 18 pistettä, Tapio Toiviainen tuki 11 pisteellä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut