Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Välimäki nousi tuloslistan pohjalta kisaamaan voitosta – "Sunnuntaina kaasutellaan niin kovaa kuin pystytään"

Sami Välimäki osoitti lauantaina kylmähermoisuutensa golfin miesten Euroopan-kiertueen Kyproksen kilpailussa. Ainoana suomalaisena lauantain kierrokselle päässyt Välimäki aloitti päivän bogilla ja tuplabogilla ensimmäisten neljän reiän aikana, mutta nousi kahdeksalla birdiellä putoamisuhan alta 19 pelaajan voittotaisteluun.

Kyproksen kilpailussa lauantain tulokset nollataan, joten Välimäki lähtee finaalikierrokselle muiden kanssa samasta tilanteesta.

Tilastojen perusteella Välimäellä on kaikki edellytykset pelata sunnuntaina tykkikierros. Viime sunnuntaina Välimäki johti samaisella kentällä kilpailua päätöspäivänä 11 reiän jälkeen, kun hän oli pelannut kuusi alle par-tuloksen. Välimäki ei ole tehnyt tällä viikolla vielä yhtään bogia takaysillä, kun viime sunnuntaina lopun kolme bogia veivät voittohaaveet.

– Vähän tiukille meni, mutta onneksi riitti. Sunnuntaina kaasutellaan niin kovaa kuin pystytään. Nyt hiotaan etutysi ja takaysi samalla tavalla kuntoon, Välimäki sanoi Golfpisteelle .

Mikko Korhosen ja Kalle Samoojan karsiutuminen Euroopan-kiertueen kilpailun kolmannelta kierrokselta vahvistui lauantaiaamuna, kun kaksikko kisasi Kyproksen Pafoksessa loppuun toisen kierroksen. Se jäi perjantaina kesken ukkosen takia.

Korhonen hyytyi kahden kierroksen yhteistulokseen kolme alle parin ja Samooja viisi alle parin. Samooja jäi vain lyönnin jatkopaikasta.

– Sellainen aamu. Hyvää peliä eilen, ja alkoi putterikin lämpenemään. Tänään oli toinen tarina. Ei vaan kone käynnistynyt ollenkaan, tatsi oli täysin kateissa. Vähän kuin olisi puupölkky swingailemassa. Päivät ovat erilaisia, ei voi mitään, Korhonen tuumi tiedotteessaan.

Lauantain kolmannelle kierrokselle kelpuutettiin poikkeuksellisesti vain 32 pelaaja normaalin 64:n sijaan.