Marcus Forss saa odotetun näyttöpaikan – Kanervan Huuhkajiin toinenkin debytantti

Forss nimettiin tänään pelaajaryhmään, joka pelaa marraskuussa maaottelun Ranskaan vastaan sekä Kansojen liigaa Bulgariaa ja Walesia vastaan. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen / STT

Englannin jalkapallon toiseksi ylimmällä sarjatasolla eli Mestaruussarjassa ja maan liigacupissa maaleja tehtaillut 21-vuotias hyökkääjä Marcus Forss saa odotetun näyttöpaikan miesten A-maajoukkueessa. Forss on mukana, kun Huuhkajat kohtaa maaottelussa Ranskan 11. marraskuuta sekä Kansojen liigan ratkaisupeleissä Bulgarian ja Walesin 15. ja 18. marraskuuta.

– Marcuksen otteita on seurattu jo pidemmän aikaa ennen kaikkea alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ja tietysti myös (Forssin seurassa) Brentfordissa. Aika tehokas on ollut, päävalmentaja Markku Kanerva kertoi julkistaessaan pelaajavalintansa kolmen vieraspelin kiertueelle.

– Antanut viitteitä, että nyt on aika katsastaa hänet Huuhkajissa. Tähän tilanteeseen se sopii hyvin.

Forss kiitteli valintaa Twitter-tilillään .

– Iloinen ensimmäisestä aikuisten maajoukkuekutsusta. Ylpeä hetki minulle ja perheelleni, tänä syksynä kuusi maalia kymmenessä seurapelissään tehnyt nuorukainen kirjoitti.

Peräti 26 miehen maajoukkueryhmässä on toinenkin debytantti, kun Onni Valakari, 21, on porukassa Ranskaa ja Bulgariaa vastaan. Alle 21-vuotiaissa hän pelaa joukkueen Malta-ottelussa. Keskikenttämies Valakari on esittänyt hyviä otteita Kyproksen pääsarjassa.

– Kaksykkösillä on vain yksi ottelu, joten siinäkin mielessä antaa mahdollisuuden (Valakarin pelaamiseen A-maajoukkueessa), Kanerva sanoi.

Sekä Forssille että Valakarille kertynee myös peliaikaa.

– Tarkoitus olisi, että nähdään toiminnassa myös kentällä, päävalmentaja sanoi.

Lokakuussa Puolalle karusti hävinneeseen, mutta sen jälkeen komeat Kansojen liigan kotivoitot sekä Bulgariasta että Irlannista ottaneeseen joukkueeseen on tullut viisi muutosta vuoden viimeiseen maaottelurupeamaan. Maalivahti Anssi Jaakkola palaa jälleen kehiin samoin kuin puolustaja Nicholas Hämäläinen. Myös viimeksi viime marraskuussa maajoukkueen mukana ollut Robin Lod lentää Pohjois-Amerikasta mukaan.

– Nyt saadaan hänet mukaan, ja todella innoissaan mies on, Kanerva mainitsi Lodista.

Syksyn maaotteluissa kolme maalia ja yhden maalisyötön tehoillut Fredrik Jensen sen sijaan puuttuu. Jenseniä kiusaa jalkavamma.

Kansojen liigassa prioriteetti, mutta Ranskakin kiehtoo

Suomi pelaa Sofiassa ja Cardiffissa isoista asioista niin rahallisesti kuin urheilullisen kunniankin vuoksi. Joukkue on pisteen päässä lohkokärki Walesista, kun molemmilla on kaksi ottelua jäljellä. Lohkovoittaja nousee Kansojen liigan ylimmälle tasolle, jolla pelaavat lajin suurimmat, kuten Ranska, jota Suomi ei ole koskaan voittanut.

– Monen mielestä tehtävä on mahdoton, mutta jalkapallossa kaikki on mahdollista, Kanerva naurahti kysymykseen, voisiko Ranska kaatua Stade de Francellaan.

– Ranskalla on kova materiaali, jota on helppo skoutata, kun vain katsoo Mestarien liigan pelejä. On upeaa mitata omaa tasoa heitä vastaan niin joukkueena kuin yksilötasollakin.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut