Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Puolustaja Honka kurvaa Lahden kautta uuteen NHL:n valloitusyritykseen

Jääkiekkoliigassa pelaavan Pelicansin alakerta vahvistui tuntuvasti, kun lahtelaisjoukkue lainasi NHL-joukkue Dallas Starsista puolustaja Julius Hongan. Oikealta laukova Honka pelasi viime kauden JYPin liigamiehistössä, mutta teki vastikään sopimuksen Dallasin kanssa. Hän urakoi taalajäillä jo kausina 2016–19.

– Olen treenannut kovaa ja olen todella innoissani sekä kiitollinen, että pääsen pelaamaan. Olen seurannut tarkasti Pelicansin otteita, ja joukkue pelaa viihdyttävää taitokiekkoa, minkä uskon soveltuvan mainiosti omaan pelityyliini. Paljon olen kuullut hyvää ja hienoa päästä osaksi tätä joukkuetta, Honka kertoi seuran verkkosivuilla .

Joulukuussa 25 vuotta täyttävä Honka saavutti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden 2014. Hän kiekkoili jo noihin aikoihin Pohjois-Amerikassa juniorisarja WHL:ssä, mistä hän jatkoi farmiliiga AHL:ään ja lopulta NHL:ään. Hän on pelannut 87 NHL:n runkosarjaottelua pistein 2+11=13.

Pelicansilla on ollut talousvaikeuksia, mutta seuran verkkosivujen mukaan Hongan lainasopimus ei rasita taloutta.

Lahtelaisseuran alakertaan on syntynyt aukkoja loukkaantumisten vuoksi, joten uusi vahvistus tulee tarpeeseen.

– Erittäin hyvä pelaaja, jonka isot vahvuudet ovat hyökkäyspelissä. Luistelutaito ja kiekollinen osaaminen ovat NHL-tasolla. Honka on myös tosissaan oman uransa kanssa, ja hänellä on kova halu kehittyä kokonaisvaltaiseksi NHL-pelaajaksi. Siinä pyrimme häntä auttamaan, päävalmentaja Tommi Niemelä kuvaili.