Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Saksalaismedia: Robert Lewandowskin entinen neuvonantaja pidätettiin epäiltynä tähden kiristämisestä

Puolan poliisi on pidättänyt Bayern Münchenin tähtijalkapalloilijan Robert Lewandowskin entisen neuvonantajan Cezary Kucharskin, uutisoi Die Zeit useiden muiden saksalaismedioiden tavoin. Varsovan syyttäjäviranomaisen mukaan Kucharski on yrittänyt kiristää Lewandowskilta 20 miljoonaa euroa.

Saksalaislehti Der Spiegel uutisoi viime viikolla, että Lewandowski on tehnyt rikosilmoituksen Kucharskin toiminnasta.

Kucharskin ja Lewandowskin välirikon taustat tulivat julki syyskuussa. Kucharski on entinen Puolan maajoukkuejalkapalloilija, joka löysi 19-vuotiaan Lewandowskin Puolan kakkosliigasta, toimi tämän agenttina ja teki tämän kanssa markkinointisopimuksen, jolla Lewandowski luovutti nimensä ja kuviensa markkinointioikeudet Kucharskille. Sopimus tehtiin toistaiseksi voimassa olevaksi, mutta 2010 se lyhennettiin kymmenen vuoden mittaiseksi.

Lewandowski ja Kucharski kuitenkin riitautuivat, koska Lewandowski piti Kucharskin palkkiovaatimuksia liian kovina. Välirikko johti keväällä 2017 siihen, että Kucharski lähti tai pakotettiin lähtemään Lewandowskin markkinointiyhtiöstä RL Managementista .

Kucharski syyttää Lewandowskia sopimusrikkomuksesta ja on ilmeisesti uhannut paljastaa julkisuuteen kiusallisia tietoja jalkapalloilijan rahaliikenteestä.

Epäilyjä veronkierrosta

Der Spiegel paljasti syyskuussa, että Lewandowski oli ohjannut useita miljoonia euroja markkinointiyhtiöltään RL Managementiltaan yksityistililleen, käyttänyt rahat yksityisiin menoihin ja kiertänyt mahdollisesti veroja. Lehden mukaan lokakuussa 2015 RL Management lainasi 2,5 miljoonaa euroa Lewandowskin vaimolle. Tämän jälkeen tehtyjen yritysjärjestelyjen vuoksi Anna Lewandowskin ei tarvinnut maksaa lainaa takaisin.

Lehden mukaan Lewandowskin saksalainen verojuristi oli varoittanut tämän puolalaista asianajajaa jo kolme vuotta sitten menettelyn seurauksista. Lewandowski on itse kiistänyt kiertäneensä veroja.