Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Jumbo-SaiPa sai tappiosumaansa helpotusta voittomaalikisassa – vierailija HPK:n vuoro taipua

Jääkiekkoliigan jumbojoukkue SaiPa katkaisi seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen tappiosarjansa. Lappeenrantalaiset ottivat kahden pisteen voiton Hämeenlinnan Pallokerholta voittolaukauksilla lukemin 4–3.

SaiPan voittomaali meni kokeneen Elmeri Kaksosen nimiin. Sankareiksi nousivat myös 19-vuotiaat Veikko Loimaranta ja Matias Mäntykivi. Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti Loimaranta avasi kauden maalitilinsä peliajalla (1+1). SaiPa-kasvatti Mäntykivi iski tasoituksen Emil Larmin längistä voittolaukauskilpailussa HPK:n Juuso Ikosen avausmaalin jälkeen.

– Valmentaja kysyi jatkoajan jälkeen vapaaehtoisia vetäjiä, jotka lupaavat myös tehdä maalin. Hirveän monta kättä ei noussut, Mäntykivi hymähti.

HPK punnersi kolmesti tappiotilanteesta rinnalle. Vieraiden tehomies oli kahdella syöttöpisteellä kauden tehopisteidensä (1+3) määrän tuplannut JYP-kasvatti Henri Kanninen, 26.

Mäntykivi on Bostonin NHL-varaus. Milloin USA:n suunnasta on viimeksi soiteltu?

– Taisi olla noin kuukausi sitten, kun sieltä kysyttiin kuulumisia englanniksi. On hyvä, että joukkueessamme on ulkomaalaisia, joiden kanssa voi harjoitella englantia.

SaiPan kahden ruotsalaisen ja neljän slovakialaisen pelaajan joukossa ei tosin äidinkielenään englantia puhuvia ole.