ESPN: NBA ja pelaajayhdistys yhä erimielisiä ensi kauden aloituksesta

NBA-liigan viime kausi keskeytyi maaliskuussa ja se pelattiin syksyllä loppuun Floridassa rakennetulla kentällä ilman yleisöä. AFP / LEHTIKUVA

STT

NBA-koripalloliiga ja sen pelaajayhdistys NBPA ovat yhä erimielisiä ensi kauden aloitusajankohdasta, uutisoi ESPN . Sen mukaan NBA haluaisi aloittaa 72 ottelun mittaiseksi lyhennetyn runkosarjan 22. joulukuuta, mutta pelaajayhdistys kannattaa kauden aloitusta vasta tammikuun puolivälissä.

NBA ilmoitti perjantaina varaavansa itselleen viikon lisäaikaa irtisanoa liigan nykyinen työehtosopimus.

NBA pelkää, että kauden aloituksen lykkääminen tammikuulle pienentäisi sen tuloja 500 miljoonalla dollarilla. Työehtosopimuksen mukaan tulot jaetaan tasan liigan ja pelaajien kesken, joten pelaajille se tietäisi entistäkin suurempia palkanalennuksia. Kauden aloitus tammikuussa tarkoittaisi myös, etteivät NBA-pelaajat ole mukana ensi vuoden olympialaisissa.

NBA:n tuloista noin 40 prosenttia tulee pääsylipuista ja myynnistä ottelutapahtumissa, eikä tulevalla kaudella pelaaminen normaalien yleisömäärien edessä näytä mahdolliselta koronapandemian takia. Viime kaudella NBA:n tulot putosivat liigan oman ilmoituksen mukaan noin kymmenen prosenttia koronapandemian takia, kun kausi keskeytyi maaliskuussa ja pelattiin loppuun Floridaan rakennetussa kuplassa ilman yleisöä loppukesällä ja syksyllä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut