Pelicansille makea voitto – 17-vuotias Topias Vilén laukoi ensimmäisen liigamaalinsa

Mikael Hoikkala

Pelicans on voittanut jääkiekon Liiga-ottelussa Ässät lukemin 5-2. Pelicansin maalit tekivät Iikka Kangasniemi, Hannes Björninen, Jesse Ylönen, Oskari Laaksonen ja Topias Vilén.

1. erä

Pelicansin vahva alku tyssäsi tylysti, kun vahva hyökkäyspään vaihe päättyi Iikka Kangasniemen koukkaamisjäähyyn vastustajan päädyssä. Kangasniemi sortui hiukan ylirohkeaan kikkailuun ja sitten kiekon menetettyään otti sääntöjenvastaiset keinot käyttöön. Ässät ei jättänyt ylivoimaansa hyödyntämättä. Kultakypärä Peter Tiivola tuikkasi vieraat johtoon ajassa 6.43.

Kangasniemi hyvitti erheensä erän puolivälin jälkeen. Ykkösketjun pitkä paine johti tällä kertaa tulokseen, kun Kangasniemi sivalsi tasoituksen maalinedusruuhkasta. Syötöt merkittiin Hannes Björniselle ja Waltteri Merelälle.

Pelicansin maalivahti Patrik Bartosak torjui erässä kahdeksan kertaa, Ässien Sami Aittokallio viisi kertaa. Pelicans aloittaa toisen erän ylivoimalla, sillä Ässien Nick Merkley passitettiin jäähylle vain kolme sekuntia ennen eräsummeria.

2. erä

Toinen erä oli kotijoukkueelta avauserää sekavampaa peliä puoliväliinsä asti, kunnes Ässien jäähysuma kostautui porilaisille kalliisti. Ensin kapteeni Hannes Björninen tälläsi Ryan Laschin unelmapassista yläkulmaan. Osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla ajassa 31.48. Ylivoima jatkui, ja puoli minuutti myöhemmin oli Jesse Ylösen vuoro maalata. Osuma oli tehottomuuden kanssa tuskailleelle Ylöselle kauden ensimmäinen.

Ässien murheet eivät loppuneet tähän. Seuraava jäähy tuli väärästä vaihdosta, ja taas kolisi. Oskari Laaksonen, Ryan Lasch ja Miika Roine sahasivat syötöillään ässäpuolustuksen täysin rikki, ja Laaksonen viimeisteli upeasti yläputken alle. Peli oli 4-1 Pelicansille ajassa 35.29.

Ässät otti aikalisän ja sai herätettyä itseään. Nicolai Meyer ohjasi lukemat 4-2:een ajassa 36.29. Kolmanteen erään vieraat pääsevät ylivoimalla, sillä Pelicansin Artturi Toivola passitettiin jäähylle juuri ennen erätaukoa. Erän torjunnat: Pelicansin Patrik Bartosak kuusi, Ässien Sami Aittokallio viisi.

3. erä

Pelicans oli keskiviikon vieraspelissä Kärppiä vastaan osoittanut osaavansa puolustaa johtoasemaansa, ja resepti toimi myös Ässiä vastaan. Porilaiset eivät saaneet kunnon takaa-ajoa aikaiseksi.

Viimeinen niitti nähtiin ajassa 54.21, kun Pelicans-pakki Topias Vilén laukoi siniviivalta yläkulmaan ja peli oli 5-2. Maali oli 17-vuotiaalle Vilénille liigauran ensimmäinen.

Pelicans on voittanut kolme viime otteluaan. Ohjelmassa on vielä lauantain vierasreissu Jyväskylään ennen maaottelutaukoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut