Suomi sai uuden maailmanmestarin – kokenut Kurvinen juhli ovaaliradoilla

Mäntyharjulainen Lasse Kurvinen ajoi moottoripyöräilyn flat trackin maailmanmestariksi. / Jukka-Pekka Purtilo Handout / Jukka-Pekka Purtilo / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Suomi sai viikonloppuna uuden moottorilajien maailmanmestarin, kun mäntyharjulainen Lasse Kurvinen ajoi moottoripyöräilyn flat trackin maailmanmestariksi. Pohjois-Amerikasta levinneessä lajissa kilpaillaan ovaaliradoilla.

Lajin ensimmäinen maailmanmestaruus ratkesi Italiassa. Kurvinen lähti sarjan toiseen ja viimeiseen osakilpailuun MM-sarjan kakkospaikalta, mutta Boves-Cuneossa lauantaina ajettu kakkossija riitti nostamaan kokeneen moottoripyöräilijän MM-kultaan.

– Sain ensimmäisen motocross-pyöräni kolmevuotiaana, ja 7-vuotiaana haaveilin MM-voitosta. Se ei motocrossissa toteutunut, mutta olen sittemmin ajanut supermotoa, jäärataa, enduroa ja nyt viidettä lajiani, Kurvinen kommentoi Kansainvälisen moottoriliiton FIM :n nettisivuilla.

Heinolan Moottorikerhoa edustava Kurvinen, 41, on voittanut 15 SM-mitalia moottoripyöräilyn eri lajeista. MM-kulta nousee luonnollisesti arvoasteikossa ykköseksi.

– Tavallaan tässä tuli nyt toteen se pikkupojan unelma, josta haaveilin aikanaan motocrossin parissa, Kurvinen kertoi Moottoriliiton tiedotteessa.

Flat track kuuluu ratalajeihin speedwayn ja maarata-ajon tavoin. Moottoriliiton pääsihteerin Ville Salosen mukaan laji on kasvattanut suosiotaan kymmenessä vuodessa, mutta Suomessa harrastus on vielä melko pientä.

MM-sarjaa ajettiin ensi kertaa, mutta koronaviruspandemian takia se supistui neljästä kilpailusta kahteen. Kausi alkoi Tshekin Pardubicessä 3. lokakuuta ja päättyi Italiaan. Ranskan ja Saksan kilpailut peruttiin.

Kurvinen taisteli mestaruudesta Italian Francesco Cecchinin kanssa. Avausosakilpailun voittanut Cecchini kaatui kotimaansa kilpailussa ja jäi siinä viidenneksi. Cecchini saavutti MM-hopeaa ja päätöskisan voittanut Espanjan Ferran Cardus MM-pronssia. Suomalaisista Mikko Koskinen oli seitsemäs.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut