Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Jalkapalloliigan runkosarjan päätös siirtyy jälleen – "Korona tekee tilanteesta arvaamattoman"

Kotimaisen jalkapallon ystävät elävät tällä hetkellä melkoisessa epävarmuudessa, kun koronavirus kurittaa liigaa.

Lauantaina liiga ilmoitti, että runkosarjan päätöskierros siirtyy pelattavaksi 4. marraskuuta. Kyseessä on jo toinen siirtoilmoitus tällä viikolla.

– Korona tekee tilanteesta joka suuntaan arvaamattoman. Joudumme muokkaamaan asioita jatkuvassa epävarmuustilassa, mutta aika pitkälle olemme jo päässeet, liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoi lauantaina STT:lle.

Tuoreen siirron taustalla ovat IFK Mariehamnin perjantaina kertomat uudet koronavirustapaukset. Maarianhaminalaisjoukkueen karanteeniaikaa on pidennetty, ja ottelu IFK Mariehamn–HJK siirtyy pelattavaksi 1. marraskuuta.

TPS:n ja SJK:n välinen ottelu siirtyy lokakuun 31. päivälle. SJK joutui karanteeniin pelattuaan IFK Mariehamnia vastaan.

Liigan on määrä jakautua runkosarjan jälkeen kuuden joukkueen ylempään ja kuuden joukkueen alempaan loppusarjaan. Niiden osalta on kysymysmerkkejä.

– Päätös niiden pelaamisesta ei ole muuttunut mihinkään, mutta katsomme tilannetta koko ajan. Tapauksia on tullut nopealla aikataululla, ja paljon epävarmuutta on ilmassa, Marjamaa myöntää.

Runkosarjaa mahdollista venyttää

Liigan on määrä pohtia loppusarjojen tilannetta ensi viikolla. Turun Sanomat uutisoi perjantaina, että liigan hallitus kokoontuu ensi keskiviikkona keskustelemaan tilanteesta.

Runkosarjan pelaaminen loppuun olisi erittäin tärkeää, sillä silloin voitaisiin nimetä mestari, europeleihin pääsijät, karsintaan joutuva ja suora putoaja.

– Jos emme saa runkosarjaa pelattua, sarja jäisi kesken ja kaikki mitätöityisi. Runkosarja on ehdoton, niin siinä on enemmän joustovaraa. Liigakarsinnat täytyy olla pelattu 13. joulukuuta mennessä, Marjamaa sanoo.

Runkosarjan keskeyttäminen vaatisi yhdeksän liigaseuran puoltavan päätöksen. Epäselvää on ollut, millainen päätös vaadittaisiin loppusarjojen jättämiselle väliin.

– Samantyyppisellä ratkaisulla mennään, Marjamaa tyytyy sanomaan viitaten runkosarjan keskeytysehtoihin.

Marjamaa lupaa, että kausi viedään tavalla tai toisella päätökseen niin, että "mestari, kakkonen, kolmonen, europeleihin pääsevät, karsija ja putoaja saadaan selville".