MAS Champ venyi voittoon St. Legerissä

Jani Kanerva / STT

Kovatasoisessa Porin St. Legerissä MAS Champ ei lukeutunut lähdön kuumimpiin suosikkeihin. Viisivuotias oli tätä ennen startannut urallaan 28 kertaa ja kohtasi 40 metrin takamatkalta rutinoituneempia huippuhevosia. Antti Ojanperän valmennettava näytti kuitenkin loistavaa venymiskykyä ja ehti takapareista ulkoratojen kirillään 45 000 euron arvoiseen suurvoittoon ennen Lexus Dreamia.

– Tehtävä ei ollut missään nimessä yksinkertainen, ja kärjen rauhallinen matkavauhtikin oli meitä vastaan. Loppusuoralle tultaessa hevonen lähti kirimään niin innoissaan ja hurjan kovaa, että otti pari haparointiakin. MAS Champ oli huippuhyvä tänään, ohjastaja Santtu Raitala kehaisi vakioajokkiaan.

Tälläkin kaudella valmennettaviensa kanssa mainiosti onnistunut Antti Ojanperä kertoi Porissa kaavailleensa MAS Champin kilpailuttamista jossain vaiheessa Ranskassa, missä sille olisi tarjolla isoja lähtöjä. Toistaiseksi suunnitelmat ovat kuitenkin jäissä koronapandemian vuoksi.

Isoa palkintorahaa jaettiin myös nelivuotiaiden suomenhevosten Satakunta-ajossa. Vihtiläisen Mika Mäkelän valmentama ja osaomistama Nevan Majuri käytti johtopaikalta etulyöntiaseman 60 metriä taaempaa startannutta kriterium-voittaja Ville Kallea vastaan. Ennen lauantain finaalia Nevan Majuri oli ansainnut radoilta vasta muutaman tuhannen, mutta moninkertaisti nyt voittosummansa 30 000 euron ykkössijalla.

Nevan Majurilla sekä Lexus Dreamilla kakkossijan ohjastanut Ari Moilanen täydensi iltapäivän menestystään lämminveritammojen mailin ryhmässä. Lähdön suosikkikaksikon millimetritaiston käänsi edukseen Selah, joka ravasi jo viidennen peräkkäisen voiton.

Vahvoilla kirivoitoillaan Porissa säväyttivät Mellun Myrsky sekä 2 600 metrin ryhmän vienyt Morison, joka päihitti kalkkiviivoilla PM-voittaja Joriinin. Avauskohteen kiritaiston vei nelivuotias Rim Bay Orchid. Runsaan tonnin palauttaneen 75-rivin sinetöi Amazing Warrior keulavoitollaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut