Kohuissa ryvettynyt JYP komeaan voittoon

Maalinteossa onnistui muun muassa Robert Rooba. Arkistokuvaa. TOMMI ANTTONEN / LEHTIKUVA

Aki Hietavala / STT

Jyväskylän JYP aloitti voitokkaasti Jukka Varmasen valmennuksessa, kun Vaasan Sport kellistyi kotikaukalossa maalein 4–0.

JYP ilmoitti keskiviikkona, että päävalmentaja Pekka Tirkkonen ja aisapari Ari Santanen on lomautettu vuoden loppuun saakka. Se ei perjantaina painanut kypärän sisällä ainakaan kapteeni Miska Siikosen mukaan, vaikka pelaajien palkkoja leikattiin yt-neuvotteluissa.

– Onhan nämä olleet raskaita aikoja. Saatiin kuitenkin hyvin tänään kanavoitua kaikki se negatiivinen energiaksi kaukalossa. Tietyllä tavalla nämä asiat myös yhdistävät joukkuetta, JYPille maalin iskenyt kultakypärä Siikonen sanoi.

Vasta 16-vuotias JYPin hyökkääjälupaus Brad Lambert onnistui myös ensimmäistä kertaa liigaurallaan. Maalinteossa onnistuivat myös Robert Rooba sekä tyhjiin viimeistellyt Samuel Helenius.

– Hieno taisteluvoitto saatiin. Joukkue sitoutui hienosti meidän pelisuunnitelmaan. Ei tässä ajassa mitään isoja linjoja ehdi vetää, mutta pelattiin raikkaasti hyökkäyksessä ja puolustettiin kurinalaisesti, JYP-valmentaja Jussi Tupamäki summasi.

Vaasan huonon koronatilanteen vuoksi Sport on pelannut vain vieraskentällä, ja samaa on luvassa vielä ainakin kuukauden verran.

– Liigan toimistolta tulee aina viestiä, että missä pelataan seuraavaksi. Ei tämä työnteko muutu tästä tilanteesta. Kaivetaan sitä ojaa siellä, missä sitä kaivettavana on, Sportin päävalmentaja Risto Dufva totesi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut