Bottaksella ei hullumpaa Portugali-avauksessa – Verstappen kolaroi ja kiroili

Bottas oli molempien harjoitusten nopein. AFP / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen, Luis Vasconcelos / STT

Formula ykkösten kuljettajakaarti pääsi perjantaina uuden äärelle, kun F1-sirkus vieraili ensimmäistä kertaa Algarven radalla Portugalin gp:n harjoituspäivänä. Sinuiksi radan kanssa pääsi ainakin Mercedeksen Valtteri Bottas, joka oli nopein päivän molemmissa harjoitussessioissa.

– Aurinko paistoi, rata on hieno, ajaminen oli hyvää. Pahemminkin voisi olla..., Bottas summasi päivänsä Portimaossa.

– Tämä muistutti minua ensimmäisistä kerroista Sotshissa tai Austinissa, uudella ratapinnalla, jonka kanssa kehittyi kierros kierrokselta. Vähän kimurantin oloinen pinta pidon suhteen, kun menetät sen, menetät sen nopeasti, ja siksi nähtiin aika paljon pyörähdyksiä.

Todelliset voimasuhteet jäivät perjantaina pimentoon tallien testatessa Pirellin kehitteillä olevia uusia renkaita sekä siksi, että harjoituksista teki repaleista pari erityistä draamahetkeä. Pierre Gaslyn AlphaTauri-auto leimahti liekkeihin, ja Red Bull -tähti Max Verstappen kolaroi Racing Pointin Lance Strollin kanssa. Verstappenin kommentit talliradioon tapauksen jälkeen olivat pitkälti painokelvotonta laatua, mutta sisälsivät epäilystä Strollin näkökyvystä.

– Yllätyin kovasti, kun hän (Stroll) kääntyi eteeni. En tiennyt, mihin mennä. Tästä voidaan jauhaa loputtomiin, mutta tuo oli ihan hölmöä, Verstappen kommentoi myöhemmin.

Verstappen ja Stroll joutuivat hölmöilystään tuomariston pakeille. Bottas kuitenkin tietää, että viikonlopun pahimmat vastukset ovat ne tuttuakin tutummat. Uusi ympäristö voi toki tuoda jotain uuttakin.

– Lewis ja Max (ovat kovimmat kilpakumppanit), mutta en tiedä, tällaisella radalla voi aina tulla yllätyksiä. Mutta silti, kyllä ne nuo kaksi ovat, Bottas ennakoi.

Hamilton oli aamuharjoituksissa toinen, mutta toisissa treeneissä vasta kahdeksas.

Räikkönen keskittyy keksimään

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli ensimmäisissä harjoituksissa mainiosti kahdeksas ja toisessa sessiossa 15:s. F1-veteraani kuvaili rataa hyvin liukkaaksi mutta kuitenkin "aika mukavaksi".

– Itse asiassa odotin hieman hankalampaa. Pidon puute oli ongelma, mutta ei se tainnut muillekaan maistua. Rata kehittyy ja löydämme pitoa, katsotaan, mitä keksimme vielä ollaksemme hyvässä iskussa lauantaina (aika-ajoissa), Räikkönen totesi.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut