NHL siirsi tulevan kauden tapahtumiaan ennen kuin sarjaohjelma on edes selvillä

NHL-kausi 2019–20 venyi syyskuun loppuun asti. AFP / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekon NHL:n kauden 2020–21 alkamisajasta ei ole varmuutta eikä sarjaohjelmaa ole julkaistu, mutta sarja siirsi jo kaksi tulevan kauden tapahtumaansa. Kauden tähdistöottelutapahtuma piti järjestää tammikuun lopussa Floridassa, mutta se pyyhkäistiin myöhemmäksi koronaviruksen vuoksi.

Saman kohtalon koki myös talviklassikoksi kutsuttu ulkoilmaottelu, joka piti tällä kertaa pelata Minneapolisissa. Minnesota Wildin piti isännöidä St. Louis Bluesia 1. tammikuuta. NHL:n verkkosivujen mukaan sarja palaa asiaan tapahtumien toteuttamisen osalta myöhemmin.

– Fanien osallistuminen on tärkeää molempien tapahtumien onnistumisen kannalta. Koemme, että tapahtumat ovat siirrettävä vuoteen 2022, jolloin fanien pitäisi päästä mukaan, NHL:n sisällöntuotanto-osaston varatoimitusjohtaja Steve Mayer kertoi.

Mayerin kommentista on pääteltävissä, että tulevalla kaudella tähdistöottelutapahtumaa ja ulkoilmaottelua ei pelata lainkaan vaan Floridan ja Minnesotan järjestelyoikeudet siirtyivät vuodella eteenpäin kauteen 2021–22.

– Harkitsemme myös useita uusia ja luovia keinoja, joiden kautta fanimme pystyvät olemaan osa ensi kauden otteluita, Mayer paljasti.

NHL-kausi 2019–20 venyi syyskuun loppuun asti. Uuden kauden alkamisajankohtaa ei ole vielä päätetty, mutta jo nyt on selvää, että kausi tulee kestämään pitkälle ensi kesään. Viime kausi pelattiin loppuun kuplassa, ja NHL tarkkailee nyt vaihtoehtoja ensi kauden turvalliseen läpiviemiseen.

Koko kauden vieminen kuplaan on kuitenkin mahdotonta. Seurat tarvitsevat yleisön tuomia tuloja, mutta arvaamattoman koronavirustilanteen vuoksi ei ole tiedossa, milloin Yhdysvalloissa ja Kanadassa voisi taas turvallisesti täyttää urheilutapahtumien katsomot.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut