JYP lomauttaa päävalmentajansa, liigapelaajien palkka alenee

JYP:n päävalmentaja Pekka Tirkkonen joutuu lomautetuksi vuoden loppuun asti. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Koronaviruspandemian tuomat vaikeudet ovat puhututtaneet jääkiekkoliigassa nuoren kauden alusta pitäen. Tuorein hätkähdys saatiin keskiviikkona Jyväskylästä, kun JYP kertoi yt-neuvotteluidensa tuloksista.

– Valmennustehtäviä liigajoukkueessa kevennetään, joten valmentajat Pekka Tirkkonen ja Ari Santanen lomautetaan joulukuun loppuun asti, JYP tiedotti.

Taustalla varsin poikkeukselliseen päävalmentajuuden lomautukseen on se, että vaikka JYP pääsi pelaajien kanssa sopimukseen palkanalennuksista seuraavien kahden kuukauden osalta, valmentajien kanssa neuvottelutulosta ei syntynyt.

Näin pääluotsi Tirkkonen on poissa riveistä loppuvuoden, ja kauden kolmella voitolla ja kolmella tappiolla avannutta joukkuetta valmentavat Jukka Varmanen, seuran kehityspäällikkö Jussi Tupamäki sekä osa-aikaisesti maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä.

– Valmennusta tehdään tiiminä, jossa jokaisella on omat vahvuutensa ja jokainen täydentää toinen toistaan, JYP-valmennuksen esimiehenä toimiva urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kuvaa.

Viitanen kiittelee palkkaleikkauksiin suostunutta JYP-pelaajistoa "merkittävästä vastaantulosta" seuran talousvaikeuksien suhteen. Se, miten valmennuksen myllerrys kaukalossa näkyy, jää nähtäväksi, mutta Viitanen uskoo porukan yhteishenkeen.

– Alkujärkytys on varmasti iso, ja pelaajatkin ovat saaneet syksyllä kuulla sokeeraavia uutisia (koronan vaikutuksista) melkeinpä joka päivä. Kiekko on kuitenkin yksi pakokeino, on helpotus, kun hyppää kaukaloon eikä tarvitse miettiä (synkkiä uutisia). Tämä yhteisö on meille kaikille tärkeä. Yhdessä tästä selvitään.

"Jo keväästä alkaen on jouduttu sopeutumaan poikkeustilaan"

Liigan yleisömäärät ovat noin puolessa siitä, mikä oli katsojakeskiarvo viime kaudella. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi toivoo, että katsojat löytäisivät jälleen tietään lehtereille.

– Yleisesti ja hyvin ymmärrettävästi eletään taloudellisesti hyvin haastavaa aikaa. Jo keväästä alkaen on jouduttu sopeutumaan poikkeustilaan, Kallioniemi kommentoi.

– On aivan ymmärrettävää, että nämä kummalliset ajat aiheuttavat meissä kaikissa epävarmuutta. Liiga-otteluissa ei ole kuitenkaan yleisön osalta ollut mitään moitittavaa. Yleisö on kiitettävästi toiminut omalta osaltaan turvallisuuden takaamiseksi. Tämä on varmasti tärkeä viesti, jota meidän kaikkien tulee jatkuvasti korostaa.

"Rohkaistuminen" auttaisi niin JYPiä (kolmessa kotipelissä keskimäärin 2 000 katsojaa) kuin muitakin pisteitä liigakartalla.

– Tietenkin toivomme erityisesti, että erittäin onnistuneet kaikkien seurojen toimeenpanemat yhteiset turvallisuustoimet johtaisivat nyt siihen, että yleisö rohkaistuisi alkukautta runsaslukuisemmin tulemaan otteluihin. Tästä olisi nyt suurin apu tähän tilanteeseen, liigajohtaja Kallioniemi toteaa.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut