Next Direction on Suomen mestari

Iikka Nurmonen ohjasti Next Directionin voittoon Vermossa. / Juho Hämäläinen / Hippos HANDOUT / Juho Hämäläinen / Hippos / LEHTIKUVA

Joonas Teerikorpi / STT

Superlauantain päälähtö oli Toto75-pelin päätöskohteena Vermossa ajettu Suomen mestaruus. Suosikki Next Direction eteni kiihdytyksessä keulaan, mistä irtosi maalisuoralla omille teilleen. Lexus Dream kiri ulkoratoja pitkin hyvin toiseksi. Tanpopo oli johtavan takaa kolmas. Next Direction palkittiin Suomen mestaruudesta 30 000 eurolla. Sen omistaja-valmentaja Timo Hulkkonen kertoi seremonioissa, että startti oli hevoselle kauden viimeinen.

– Tämä lähtö oli tähtäimessä kesästä asti. Jos hevonen pysyisi tällaisena ensi vuonna, se olisi aika hyvä, Hulkkonen sanoi.

Ohjastaja Iikka Nurmosen mukaan paljon ratkesi alussa, kun Next Direction pääsi keulaan.

– Onneksi Tanpopolla haluttiin ajaa selästä. Hevosilla päivät eivät ole samanlaisia, eikä Next Direction päässyt tänään niin kovaa liikkeelle kuin parhaimmillaan. Se haparoi askeleen verran alussa. Meidän kannalta oli hyvä, että Le Gros Bill kiersi takaa rinnalle. Tiesin, että se pysyy siinä pitkään. Kun loppusuora alkoi, Next Direction jätti muut.

Matteus Kevätön vei voiton

Seinäjoen ravien suurin ykköspalkinto maksettiin Varsakunkku-finaalissa, joka ajettiin 75-kohteiden ulkopuolella. Pauli Raivion valmentama ja osaomistama Matteus Kevätön vei voiton suvereenilla tavalla Henri Bollströmin ajamana. Hevosen toinen omistaja on europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.), joka oli paikan päällä jännittämässä oriin edesottamuksia. Hän kertoi ratalähetyksessä olleensa etätöissä keväästä asti.

– Sen takia on tullut oltua hevoshommissa aika paljon viime aikoina. Minulla on ollut aikaisemmin yksi tamma, mutta siitä ei tullut ravuria. Pauli ehdotti, että ostetaan nuori hevonen ja ostimme Matteus Kevättömän.

Raivio kehui hevosen luonnetta.

– Se on rauhallinen ja viisas, eikä kuluta turhaan voimiaan.”

Toto75-pelin kohdelähdöissä juhlivat lisäksi Selah, Fast Time, Vennelmon Varma, Koveri, Thai Profit ja Skyfall Shine. Rivin arvoksi muodostui 1628,44 euroa.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut