Liiga hakee Kärppien koronakaranteenin takia uutta vastustajaa JYPille ensi perjantaiksi – KalPa saa jatkaa toimintaansa

Kärppien pelaajat ovat koronakaranteenissa. Lehtikuva

STT

Oulun Kärppien joutuminen koronakaranteeniin 24. lokakuuta asti on sotkenut jääkiekkoliigan ottelukalenteria. Kärppien kotipelit TPS:ää vastaan tänään ja HPK:ta vastaan tiistaina on jo siirretty, ja parhaillaan Liiga hakee Jyväskylän JYPille uutta vastustajaa 23. lokakuuta pelattavaan otteluun.

Alkuperäisen otteluohjelman mukaan Kärppien piti tuolloin vierailla Jyväskylässä.

– Meillä on tietyntyyppinen road map miten toimitaan. Kärppien kotipelejä ei voi korvata, joten nyt katsotaan, saadaanko Jyväskylään korvaava joukkue. Se ratkeaa päivän kahden sisällä, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi STT:lle.

Järvelä ei halunnut spekuloida, kuinka monta Kärppien kaltaista karanteenia ja siitä johtuvaa otteluiden siirtoa Liiga kestää, että sarja voidaan pelata läpi.

– Meillä on tietyt suunnitelmat, mutta tilanteisiin reagoidaan. Tässä ollaan tilanteessa, että viikon päähän kukaan ei voi ennustaa. Tämä on maailmanlaajuinen ongelma, turha on heittää tuhkaa päälleen. Tässä tapahtuu asioita, jotka eivät ole kiinni meidän päätöksistä, Järvelä sanoi.

KalPa saa jatkaa toimintaansa

Kärpät tiedotti myöhään eilisiltana, että joukkueen jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Sairastunut Kärppien jäsen on ollut sivussa joukkueen toiminnasta viime keskiviikosta lähtien flunssaoireiden vuoksi. Koronavirustestin tulos valmistui eilisiltana.

Sairastunut henkilö on lieväoireinen ja kotihoidossa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on todennut joukkueen altistuneen koronavirukselle ja asettanut joukkueen karanteeniin 24. lokakuuta saakka. Joukkueen toiminta keskeytetään karanteenin ajaksi.

Kärpät pelasi KalPaa vastaan Kuopiossa eilen. Tartunnan saanut joukkueen jäsen ei ollut joukkueen mukana Kuopiossa.

Liiga konsultoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä KalPan joukkueen mahdollisen altistumisen osalta. Asiantuntijoiden mukaan altistumista ei ole tapahtunut, ja KalPa voi jatkaa toimintaansa normaalisti.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut