Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kansainvälinen painonnostoliitto sai taas uuden pomon

Kansainvälisen painonnostoliiton IWF:n hallitus on valinnut Britannian Michael Iranin järjestön väliaikaiseksi puheenjohtajaksi. Irani on johtanut aiemmin liiton lääketieteellistä valiokuntaa ja antidopingkomissiota.

Irani lupasi valintansa jälkeen, että hän uudistaa järjestön päätöksentekoa avoimemmaksi.

– Olen kiitollinen hallitukselle sen osoittamasta luottamuksesta. En pyri tehtävään pysyvästi, joten voin rauhassa keskittyä tarvittaviin muutoksiin, joilla lisäämme päätöksenteon läpinäkyvyyttä, Irani ilmoitti.

Iranin valintaa edelsi melkoinen puhuri liiton puheenjohtajan pallilla. IWF hallitus syrjäytti tiistain "hätäkokouksessaan" yhdysvaltalaisen puheenjohtajan Ursula Garza Papandrean ja korvasi tämän Thaimaan Intarat Yodbangtoeylla.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK ilmoitti keskiviikkona olevansa "hyvin huolissaan" päätöksen toteutuksesta ja myös valitusta Papandrean seuraajasta. IWF vastasi vaihtamalla tehtävään Iranin.

Dopingin peittelyä ja korruptiota

Sekasorto IWF:n johdossa paheni viime tammikuussa, kun saksalainen ARD-kanava kertoi dokumentissaan lajiin pesiytyneestä korruptiosta, joka on mahdollistanut dopingin peittelyn.

Dokumentissa paljastettiin myös miljoonien eurojen epäilyttäviä rahavirtoja sveitsiläisille pankkitileille. Liittoa 20 vuotta johtanut Unkarin Tamas Ajan, 81, kiisti syytökset, mutta hänet painostettiin eroon huhtikuussa.

KOK kiitteli keskiviikkona Papandreaa "erinomaisesta yhteistyöstä".

KOK on painostanut IWF:ää selvittämään epäselvyytensä. Muussa tapauksessa järjestö sanoo harkitsevansa painonnoston asemaa Pariisin 2024 kisojen olympiaohjelmassa.