Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Huuhkajat pelaa marraskuussa isoista asioista – "Nälkä kasvaa syödessä"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen urakka Kansojen liigassa on sujunut iloisesti, ja se tietää muun muassa rahaa.

Keskiviikon Irlanti-voitolla Huuhkajat varmisti paikkansa B-divisioonassa. Joukkue on pisteen päässä lohkokärki Walesista, kun molemmilla on kaksi ottelua jäljellä.

Suomi päättää Kansojen liigan urakkansa marraskuussa vierasotteluilla Bulgariaa ja Walesia vastaan. Lohkovoittajat nousevat Kansojen liigan ylimmälle tasolle, jolla pelaa useita lajin suurmaita.

– Nälkä kasvaa syödessä. Ajatellen tulevia EM-kisoja ja MM-karsintoja niin tällä on ilman muuta itseluottamuksellemme iso merkitys, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi Irlanti-ottelun jälkeen.

Rahaa ropisee

B-divisioonassa pelaaminen tuo ESPN:n mukaan 1,5 miljoonaa euroa, ja ainakin viime kerralla lohkovoitto kaksinkertaisti summan. A-divisioonassa pelaaminen on vieläkin tuottoisampaa.

Kansojen liiga saattaa tarjota takaportin MM-jatkokarsintoihin. Niihin pääsee Kansojen liigasta kaksi parasta lohkovoittajaa, jotka eivät yllä MM-kisoihin tai jatkokarsintoihin varsinaisista karsinnoista.

Menestys vaikuttaa myös MM-karsintojen arvontakoreihin, joten tulevilla Bulgaria- ja Wales-kamppailuilla on monin tavoin iso merkitys. Huuhkajat kohtaa marraskuussa lisäksi Ranskan harjoitusottelussa.

Syksyn ottelut ovat samalla valmistautumista ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

– Totta kai mietimme pelin kehittymistä hyvin pitkälle. Haluamme menestyä EM-kisoissa ja jatkossakin, Kanerva tiivisti.

Irlannin luotsilta kohteliaisuus

Lokakuun Puola-maaottelu tarjosi ruman selkäsaunan Huuhkajien kokeilupitoiselle ryhmälle. Kansojen liigan Bulgaria- ja Irlanti-kotiottelut toivat 2–0- ja 1–0-voitot. Neljästä Kansojen liigan pelistään Huuhkajilla on kolme voittoa ja yksi tappio.

Tuoreissa voitto-otteluissa oli paljon hyvää, vaikka Huuhkajilta on nähty parempiakin esityksiä.

Suomelle ovat edelleen elintärkeitä viime vuosien runkomiehet, kuten Glen Kamara, Lukas Hradecky, Paulus Arajuuri ja Tim Sparv.

Syksyn pelit nostivat tietyillä pelipaikoilla kilpailua EM-ryhmään pääsystä. Esimerkiksi Robert Taylor kampesi itseään aiempaa vahvemmin kisakoneeseen. Fredrik Jensen latoi maaleja ja taistelee avauksen hyökkääjän paikoista.

Huuhkajien materiaali on yhä monin paikoin kapea. Se näkyi Irlanti-ottelussa karusti, kun Kamara tuli vaihtoon.

Suomen vahvuus on ollut selkeä pelitapa ja järkevät pelaajien roolitukset, vaikka Kanerva on vaihdellut esimerkiksi kenttäryhmitystään.

Irlannin päävalmentaja Stephen Kenny sanoi tiistaina Huuhkajien muistuttavan seurajoukkuetta. Se on kohteliaisuus.

– Hän varmaan tarkoitti, että pelaajat tietävät, mitä kentällä pitää tehdä. Aika hyvin olemme sisäistäneet pelisuunnitelmamme, vaikka totta kai parannettavaa on, maalivahti Hradecky sanoi.