Kansainvälinen pyöräilytapahtuma Gran Fondo World Series ajetaan ensi kesänä Lahdessa

Lahden urheilutapahtumatarjontaan tulee ensi kesänä uusi kansainvälinen maantiepyöräilykilpailu. Samuli Ikäheimo

ESS

Lahdessa järjestetään ensi kesänä kansainvälinen maantiepyöräilyn Gran Fondo World Series -kilpailu. Kyseessä on amatöörien ja masters-sarjojen pyöräilijöiden kansainvälinen kilpailusarja, jonka ensi vuoden kalenterissa on kaikkiaan 25 kilpailua Lahti mukaan lukien.

Lahdessa ajetaan 23.–24. heinäkuuta 2021. Tapahtumayhtiö Lahti Events järjestää kisat apunaan Suomen Pyöräily. Tapahtumaan odotetaan yhteensä 2 000 kansainvälistä masters- ja amatööritason maantiepyöräilijää sekä kisaturistia.

Kisoissa ajetaan maantieajo sekä henkilökohtainen aika-ajo. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden Sibeliustalo ja Urheilu- ja Messukeskuksen alue. Viralliset ajoreitit julkaistaan myöhemmin, mutta suunniteltu kisareitti esittelee Lahden seudun nähtävyyksiä sekä pelto- ja järvimaisemia. Maantieajossa ajetaan 90 ja 140 kilometrin pituiset reitit. Aika-ajojen reitti on noin 30 kilometriä.

– Suunnitelmissa on tuottaa maailmanluokan pyöräilytapahtuma, jossa on pyöräilyn lisäksi vahva matkailun edistämisnäkökulma. Upeiden järvi- ja peltomaisemien lisäksi haluamme tarjota tapahtumaan osallistuville masters- sekä amatööritason pyöräilijöille mielenpainuvan sukelluksen suomalaiseen kulttuuriin, kertoo Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki tiedotteessa.

Lahti Events on sopinut asiasta kansainvälisen pyöräilyn kattojärjestön UCI:n, kansainvälisen pyöräilykilpailujen järjestämisoikeudet omistavan Golazo Sports N.V:n sekä Suomen Pyöräilyn kanssa.

– Tapahtuma on hieno jatkumo pyöräilyn suosion kasvulle Suomessa. Odotammekin innolla jo ensi kesää, kiittelee Suomen Pyöräilyn puheenjohtaja Harri Koponen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu marraskuun aikana. Tapahtuman on arvioitu tuovan Lahden talousalueelle runsaan miljoonan euron tulot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut