Kokenut kettu palaa kasvattajaseuransa väreihin – Tommi Kautonen Reippaan päävalmentajaksi

"Auge" Kautonen ottaa ohjat viirupaidoissa ensi kaudella. "On siistiä palata kenttävalmennuksen pariin aikuisten joukkueen kanssa", Kautonen sanoo.

Tommi Kautonen on pääsarjatasolla valmentanut viimeksi Seinäjoen Jalkapallokerhoa kaudella 2018. Mirja Hussain

ESS

Jalkapallon miesten Kakkosessa pelaava Lahden Reipas saa ensi kauden päävalmentajakseen paljon nähneen konkarin, kun Tommi Kautonen ottaa ohjat viirupaidoissa. Reipas tiedotti Kautosen valmentajasopimuksesta keskiviikkona.

Kautonen, 49, on entinen huippupelaaja, joka pelasi SM-sarjassa ja Veikkausliigassa lähes 400 ottelua sekä yhdeksän A-maaottelua. Hän on Reippaan kasvatti ja aloitti valmennusuransakin seuran B-junioreissa. Sittemmin "Auge" on toiminut päävalmentajana KooTeePeessä, Vasa IFK:ssa, FC Lahdessa ja SJK:ssa sekä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Viime kesänä Kautonen aloitti yhdessä Petri Pasasen kanssa FC Lahden P14-ikäluokan valmentajana.

– Tällä hetkellä Lahden Reipas kuuluu osaksi lahtelaista pelaajapolkua olemalla yksi palanen huippujalkapallossa esimerkiksi nuorten pelaajien kehityspolulla kohti lahtelaista ja suomalaista jalkapallohuippua, Kautonen sanoo Reippaan tiedotteessa.

– On siistiä palata kenttävalmennuksen pariin aikuisten joukkueen kanssa, hän jatkaa.

Reipas on tällä hetkellä Kakkosen A-lohkossa kahdeksannella sijalla ja varmistanut sarjapaikkansa ensi kaudeksi. Päävalmentajana toimii Petri Järvinen.

"Kyse ei ole sopimuksesta, mutta seurat ovat sitoutuneet suunnitelmaan" – lahtelaisen jalkapallon kolmikanta tekee paluun kaudella 2022

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut