Rauhallinen mestaruusjuhla yltyi pullojen heittelyksi poliiseja kohti ja johti pidätyksiin

Lakersin faneja kokoontuneena Lakersin kotiareenan luokse 11. lokakuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Los Angelesin poliisin mukaan lähes 80 ihmistä pidätettiin ja kahdeksan poliisia loukkaantui Los Angelesissa, kun koripallojoukkue Lakersin mestaruutta juhlineen ihmisjoukon meno yltyi riehumiseksi. Lakers varmisti 17. NBA-mestaruutensa, kun se kukisti Orlandon NBA-kuplassa pelatussa kuudennessa loppuottelussa Miami Heatin.

– Se, mikä alkoi rauhanomaisena juhlintana Los Angelesin keskustassa Lakersin NBA-mestaruuden tiimoilta, muuttui vastakkainasetteluksi, väkivallaksi ja tuhoisaksi käytökseksi myöhään illalla, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Myöhään sunnuntai-iltana paikallista aikaa varmistuneen mestaruuden jälkeen noin tuhat ihmistä oli kokoontunut Lakersin kotiareenan luokse.

– Väkijoukossa olleet ihmiset alkoivat heittää lasipulloja, kiviä ja muuta tavaraa poliiseja kohti. Tällöin vain osa ihmisistä noudatti ohjeita ja alkoi hajaantua, poliisi avasi pitkälle aamuyöhön jatkunutta tilannetta.

Poliisin mukaan heihin kohdistuneen pullojen, kivien ja muiden tavaroiden heittelyn jälkeen osa väkijoukosta alkoi tuhota liikerakennuksia ja yritti näin saada poliisien huomion. Yli 30 rakennusta vaurioitui.

Poliisi pidätti kaikkiaan 76 ihmistä vandalismin, poliiseihin kohdistetun väkivallan ja häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Viranomaiset olivat kehottaneet ihmisiä välttämään kokoontumista koronaviruksen vuoksi. Ottelua ei esimerkiksi näytetty Lakersin kotiareenan edustalla suurelta ulkoilmanäytöltä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut