Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

HPK:n entinen maalivahti Reijola nollasi Sportissa kotijoukkueen haaveet – "Nollapeli oli hieno palkinto"

Liigassa täksi kaudeksi Hämeenlinnan Pallokerhosta Vaasan Sportiin siirtynyt maalivahti Rasmus Reijola, 27, venyi nollapeliin ja ratkaisi vierasvoiton.

Reijolan uran toinen nollapeli syntyi 18 pelastuksella. Viime kaudella hän torjui nollapelin, kun HPK löi Jukurit helmikuussa ystävänpäivänä.

– Sain jo alkuviikosta tiedon, että pelaan lauantaina. Minun piti pelata myös aiemmin siirretyssä HPK-pelissä. Nollapeli oli hieno palkinto, mutta silti kauden ensimmäiset pisteet ja kolme pistettä lämmittävät vielä enemmän, Reijola sanoi.

Hän siirtyi keväällä 2019 kuukauden lainapestille Hämeenlinnaan Mestiksen RoKista.

– En saanut HPK:n ensimmäisestä kaudesta kultamitalia, mutta ei sitä minulle kuulunutkaan. Minulla on HPK:sta hyviä muistoja, sillä heillä on hyvä organisaatio, Reijola sanoi.

Reijola on kiertänyt liigatasolle viiden USA:n yliopistovuoden ja kahden Mestis-kauden jälkeen.

– Toivottavasti voin olla esimerkki, että Mestiksestä voi nousta liigaan vähän vanhemmallakin iällä.

HPK oli voittanut kuusi edellistä koitosta Sportia vastaan. Sport voitti HPK:n viimeksi joulukuussa 2018.

HPK:n viikonvaihteen saldo oli synkkä: kaksi kotitappiota, nolla sarjapistettä, yksi tehty maali ja katsojia yhteensä kahdessa pelissä vain 1 364.