Sumu esti nuoren Schumacherin odotetun debyytin F1-auton ratissa – Nürburgringin ensimmäiset harjoitukset peruttiin

F2-kuljettaja Mick Schumacher kisaa tänä viikonloppuna Alfa Romeolla Kimi Räikkösen tallikaverina. AFP / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen, Luis Vasconcelos / STT

Formula ykkösten Eifelin gp:n harjoituspäivänä Nürburgringin radalla ei nähty kuin odottelua, ja kokematta jäi myös yksi odotettu F1-debyytti. Formulalegenda Michael Schumacherin pojan Mickin ensiesiintyminen gp-kisaviikonloppuna F1-auton ratissa tyssäsi kovan sateen ja sankan sumun takia.

Alfa Romeolla kenties ensi vuonna kisakuljettajana nähtävä Mick Schumacher myönsi harmituksen, mutta 21-vuotiaalle lupaukselle tuli silti hyödyllistä oppia.

– Harmi, kun ei päästy radalle. Tiesimme, että tähän aikaan vuodesta täällä eivät kuivat kelit ole varmoja, joten märkää saattoi olla luvassa. Ja sitä oli. Loppujen lopuksi kuitenkin valmistautuminen oli hyvää, meillä oli paljon kokouksia ja sain todella paljon uutta tietoa kaikesta. Tämä on ollut hyvin hyödyllistä, Mick Schumacher sanoi Autosportin mukaan.

Nuori Schumacher keskittyy nyt F2-sarjaan, jota hän johtaa ennen kauden kahta viimeistä kisaa. F1-kuvioistaan mies ei voi vielä "kertoa mitään".

– F1 on tavoite, F1 on unelma. Fokus on nyt kuitenkin F2:ssa, yritän päättää kauden hyvin ja keskittyä mestaruustaistoon.

Alfa Romeon toista autoa perjantain avausharjoituksissa piti ajaa toisesta kokemusääripäästä olevan miehen, mutta Kimi Räikköselläkin ringin kiertäminen jäi väliin ja odottamaan lauantaita, jolloin pyrkimyksenä on ajaa yksi harjoitussessio vielä ennen aika-ajoja.

– Tämä on tätä. Kukaan ei voi muuttaa säätä, ja katsotaan, mitä huominen tuo tullessaan, Räikkönen tiivisti tilanteen.

Bottas ja Hamilton "elävät kuin erakot"

F1-mahtitalli Mercedeksellä oli muutakin mietittävää kuin peruuntuneet treenit. Talli kertoi torstaina, että tallin jäsen on antanut positiivisen näytteen koronavirustestissä. Perjantaina paljastui, että tallissa on toinenkin tartunta.

Mercedes joutui korvaamaan ryhmästään kaikkiaan kuusi ihmistä, sillä kahden koronapositiivisen kanssa läheisessä kontaktissa olleet neljä ihmistä joutuvat hekin sivuun toiminnasta tänä viikonloppuna. Mercedes lennätti Britanniasta kuusi korvaajaa Nürburgringin kuplaan.

Mercedeksellä ajavat MM-pistekärki Lewis Hamilton sekä pisteissä toisena oleva suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas. Tallipäällikkö Toto Wolff kertoi, että kumpikin joutuu pysymään huoneessaan.

– He ovat koko porukan rajoitetuimmat (eristetyimmät). Eihän tämä mikään ideaalitilanne ole, koska on oltava kuin erakkoina – ja sitä he ovat, Wolff sanaili.

Bottas totesi Räikkösen tavoin sään muuttamisen olevan mahdotonta ja toivoi lauantaiksi parempaa. Ainoaksi jäävässä harjoituksessa on hänen mukaansa oltava "tehokas", jotta sunnuntain kisaa varten kertyy tarpeeksi tietoa. Ja erakkona oleminen, se on vain välttämättömyys.

– Yritämme pitää kaiken niin turvallisena kuin mahdollista tässä tilanteessa. Luotan talliin täysin, joten en ole huolissani, Bottas sanoi.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut