Namika Lahti ei hae Korisliigapaikkaa ensi kaudelle

Markus Luukkonen

Namika Lahti on päättänyt, että seura ei jätä hakemusta miesten Korisliigan sarjalisenssiä varten kaudelle 2015-2016. Päätöksen taustalla on Lahden NMKY:n huono taloudellinen tilanne.

Lahden NMKY:n hallitus tiedotti päätöksestä sunnuntai-iltana verkkosivuillaan.

- Namika on käynyt viime kuukaudet rahoitusneuvotteluja useiden eri tahojen kanssa, mutta neuvottelut rahoituksesta eivät johtaneet riittävään lopputulokseen, pääyhteistyökumppaneiden hyvästä panoksesta huolimatta, kerrottiin tiedotteessa.

Tämän enempää Namikan organisaatiosta ei sunnuntai-iltana haluttu kommentoida asiaa.

- Hallituksessa oli puhetta, että tiedote riittää, ilmoitti Namikan varapuheenjohtaja Risto Virtanen tekstiviestitse.

Seuran puheenjohtaja Seppo Vesala myöskään ei vastannut soittopyyntöön.

Korisliigan lisenssihakemukset oli toimitettava Koripalloliitolle toukokuun loppuun mennessä. Vielä kuluvalla viikolla Namika Lahti kertoi Etelä-Suomen Sanomille toimittavansa hakemuksensa normaaliin tapaan liitolle. Liigalisenssiä varten tarvittiin 70 000 euroa. Namikasta kerrottiin, että töitä lisenssin eteen oli tehty kovasti.

Pelastusoperaatiossa yritettiin toukokuun aikana myös varainkeruuta talkoilla. Talkoiden takana olivat Namikaa pelastavat nuoret, julkisuudesta poissa pysytelleet lahtelaiset.

Namika Lahden edustusjoukkueessa viime kaudella kapteenina toiminut Vesa Mäkäläinen pahoitteli päätöstä.

- Totta kai harmittaa, sekä omasta että joukkueen puolesta. Namika on oma kasvattajaseurani ja pysyy aina lähellä sydäntäni.

Mäkäläisen mukaan tunnelmia vaihdettiin sunnuntaina puhelimitse joukkuetovereiden kesken.

- Kaikki olivat harmissaan tapahtuneesta. Toivottavasti uutta porukkaa kuitenkin astuu toimintaan mukaan ja Namikan tarina jatkuu.

Mäkäläinen ei osannut vielä tuoreeltaan arvioida, voisiko toiminta jatkua esimerkiksi sarjatasoa tai kahta alempana.

Omalta ja joukkuetovereiden osalta Mäkäläinen totesi, että moni pelaaja etsii lähiaikoina uutta työnantajaa.

- Kaikki varmasti haluavat pelata ammattilaisena. Kilpailu paikoista kovenee nyt, kun kaksi seuraa on lähtenyt liigakartalta.

Aiemmin perjantaina Tapiolan Honka Espoosta ilmoitti, ettei se hae liigapaikkaa tulevalle kaudelle taustayhtiö Korishonka oy:n talousvaikeuksien takia. Korisliigan oli tarkoitus laajentua ensi kaudella yhdellä joukkueella 12 joukkueen sarjaksi. Vielä ei ole tietoa, täytetäänkö Hongan ja Namikan jättämät paikat. Asiasta päättävä Koripalloliiton hallitus kokoontuu 15. kesäkuuta.

Lahden NMKY on perinteikäs koripalloseura. Kaudella 1999- 2000 joukkue voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Sen jälkeiset vuodet ovat olleet menestyksekkäitä, kun joukkue on saavuttanut kolmesti hopeaa, kerran pronssia ja Suomen Cupin voiton, sekä viimeisimpänä toisen kerran SM-kultaa keväällä 2009.

Aiheeseen liittyvää

  1. Namika Lahti ei hae Korisliigapaikkaa ensi kaudelle 1.6.2015 0:20

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut