Namika Lahden varapuheenjohtaja Risto Virtanen keskittyy jatkossa fani- ja pappahommiin

Risto Virtanen uskoo ja toivoo lahtelaisen edustuskoriksen nousevan uuteen kukoistukseen uusien tekijöiden voimalla tulevaisuudessa. Arkisto/Katja Luoma

Aleksi Sammalisto

Lahden NMKY ry ilmoitti eilen hakevansa yhdistyksen konkurssiin. Seuran varapuheenjohtaja Risto Virtanen kommentoi surullista päätöstä Radio Voiman haastattelussa.

Hänen mukaansa suurimpia yksittäisiä syitä tapahtuneeseen olivat huono taloudenpito ja Suurhalliin siirtyminen, mikä kasvatti kuluja sataprosenttisesti. Taloudelliset vaikeudet olivat kertyneet pitkältä ajalta.

- Varmaan 30 vuodelta, että ei se mikään yllätys ole varmaan kenellekään loppupeleissä. Se on ollut jo pitkään hankalaa. On ollut enemmän korisihmisiä kuin talousihmisiä seurajohdossa, selvensi Virtanen.

Halu Namikan pelastamiseen oli kova, mutta yli 110-vuotinen seurahistoria on Virtasen mukaan loppusilausta vaille taputeltu.

- Voimatkin ehtyivät viime metreillä. Ehkä kiviä olisi ollut vielä käännettävänä, mutta voimia ei sitten enää ollut. Olisi tarvittu jo vähän aikaisemmin uutta verta siihen. Siinä on kuitenkin ollut aika pieni ryhmä, joka tuota työtä on tehnyt. Toivottavasti saadaan jotkut ihmiset innostumaan ja luomaan uusi, entistä ehompi seura, joka taas nauttii juniorimyllyn tuotoksista.

Tulevaisuudessa vannoutunut purppurasydän aikoo keksittyä omiin yrityksiinsä ja perhe-elämään. Seurajohtaminen saa ainakin toistaiseksi jäädä.

- Pysytään nyt tuolla fanipuolella enemmän. Mulla on kuitenkin itsellä muutama yritys ja nuorempi poika saa perheenlisäystä, niin keskitytään papan hommiin. Otetaan vähän toisenlaistakin roolia tässä elämässä. Ei tämä elämä sentään pelkkää koripalloa ole, vaikka se on sitä toki 40 vuotta ollut.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut