Lasse Kukkonen sai arvoisensa päätöksen uralleen – "Nyt on hyvä laittaa pukukopin ovi kiinni ja siirtyä katsomoon"

Viime kauteen uransa päättänyt 39-vuotias puolustajasuuruus Lasse Kukkonen palasi yhden pelin ajaksi kaukaloon, kun Kärpät kohtasi jääkiekkoliigassa KooKoon lauantaina.

Kukkonen ei halunnut päättää pelejään keskeytyneeseen koronakauteen, vaan hän halusi pukea Kärppien pelipaidan ylleen vielä kerran kauden ensimmäisessä kotipelissä.

Kukkonen oli mukana nostamassa Kärppiä takaisin liigaan vuosituhannen vaihteessa, ja sen jälkeen hän on pääsarjassa edustanut vain Kärppiä, vaikka onkin tehnyt pitkän kierroksen NHL:ssä, KHL:ssä ja Elitserienissä. Myös Kukkosen ura maajoukkueessa on ollut mittava sisältäen neljät olympialaiset.

Kukkonen sai ennen ottelun alkua itseään esittävän taulun muistoksi.

Seura mainosti Kukkosen olevan ”neljän minuutin kunnossa”, mutta puolustuspelin erikoismies pelasi omilla vahvuuksillaan ikään kuin ura ei olisi koskaan loppunutkaan.

Ottelun lopussa Kärpät puolusti 3–1-johtoaan, ja Kukkonen pelasi tuttuun tyyliin kentällä viimeiset minuutit. Yleisö antoi sankarilleen aplodit seisaaltaan.

Pelin jälkeen Kärppien ikonipelaajaa kunnioitettiin asiaankuuluvin menoin.

– Aika erikoinen päivä. Haluan kiittää seuraa, että sain tämän päivän. Iso kiitos myös perheelle katsomossa, rakkaalle vaimolle Pirittalle ja lapsille, Kukkonen lausui tunteikkaassa kiitospuheessaan.

Kärppien joukkue halusi voittaa pelin pitkäaikaiselle kapteenilleen. 3–1-johto piti loppuun asti.

– Nyt on hyvä laittaa pukukopin ovi kiinni, siirtyä katsomoon ja nauttia jääkiekosta eri tavalla kuin aiemmin.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut