Tokion olympialaisten koripalloturnaus saattaa jäädä ilman NBA-pelaajien tähtiloistoa

NBA-komissaari Adam Silver myöntää, että NBA-pelaajien puuttuminen nakertaisi olympiakoripallon tasoa. AFP / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Heinä-elokuulle kaavaillut Tokion kesäolympialaiset piti siirtää vuodella eteenpäin eikä niiden järjestäminen kesällä 2021 ole varmaa. Oikullinen koronavirus voi pakottaa Kansainvälisen olympiakomitean jopa perumaan kesäkisat, mutta urheilukalenterin sekoittanut koronavirus voi vaikuttaa muutenkin Tokion olympialaisiin.

Yksi kärsivistä lajeista voi olla koripallo, jonka miesten turnaukseen odotetaan NBA-pelaajien tähtiloistoa. NBA:n komissaari Adam Silver kuitenkin toppuuttelee näitä odotuksia.

– Harkitsemme sitä. Mielestäni on epätodennäköistä, että pysähtyisimme olympialaisten ajaksi, jos aloitamme (kautemme) myöhään, Silver kertoi perjantaina NBA TV:lle .

Silverin kommenteista uutisoi esimerkiksi ESPN .

NBA-kausi 2019–20 on edelleen kesken eikä seuraavan alkamisajankohtaa tiedetä. Kausi 2020–21 alkaa joka tapauksessa selvästi normaalia myöhemmin ja päättynee myös myöhemmin. Kausi voi päättyä esimerkiksi heinäkuussa juuri ennen olympialaisia tai olla vielä käynnissä olympialaisten aikaan.

Koronaviruksen vaikutukset heijastuvat myös kauteen 2021–22. Jos se alkaisi normaaliin aikaan lokakuussa, Tokion olympialaisilla olisi vaikeuksia mahtua NBA:n kahden kauden väliin.

– Kuten tiedätte, ei ole kyse vain toimintojen pysäyttämisestä Tokion olympialaisten ajaksi. Pelaajat tarvitsevat harjoitusleirin ennen turnausta ja lepoa turnauksen jälkeen, Silver sanoi.

Isku myös pienemmille maille

NBA-pelaajien puuttuminen nakertaisi olympiakoripallon tasoa ja muuttaisi voimasuhteita. Silver myöntää tämän.

– Siellä on niin paljon uskomattomia pelaajia, alkaen Yhdysvaltojen maajoukkueesta. Kykenemme panemaan kentälle erittäin kilpailukykyisen joukkueen, Silver sanoi ja muistutti Yhdysvalloilla riittävän leveyttä myös NBA:n ulkopuolella.

Hän nosti esiin myös muutaman NBA-pelaajan maat, joille isku olisi kova.

– Olen hieman huolissani joistain maajoukkueista, koska kuten tiedät, jotkut heidän tähdistään pelaavat liigassamme ja heidän puuttumisensa (maajoukkueesta) tekisi valtavan eron, Silver vertaili.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut