Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Nadal jatkaa vuorenvarmalla otteella taivalta kohti Federerin ennätystä

Rafael Nadalin askellus kohti tennishistoriaa jatkui perjantaina, kun hän kukisti Ranskan avointen 3. kierroksella italialaisen Stefano Travaglian 95 minuutissa lukemin 6–1, 6–4, 6–0. Ranskan avointen 12-kertainen voittaja hakee turnauksesta huiman uransa 20. grand slam -turnausvoittoa, jolla hän nousisi Roger Federerin rinnalle kaikkien aikojen grand slam -eliitin huipulla.

– Pelasin parhaan pelini tässä turnauksessa. Toivottavasti jatkan näin, urallaan nyt 96 voittoa Ranskan avoimissa ottanut ja turnauksessa vain kahdesti hävinnyt Nadal totesi.

Nadal kohtaa seuraavaksi maailmanlistalla 213:ntena olevan amerikkalaisen Sebastian Kordan. 1990-luvun tennishuippuihin lukeutuneen Petr Kordan 20-vuotias poika on urakoinut Pariisissa karsinnoista asti, ja perjantaina hän kukisti Espanjan Pedro Martinezin suoraan kolmessa erässä.

Kolmanneksi sijoitettu Dominic Thiem päätti Norjan tenniskärjen Casper Ruudin pelit, kun ottelu päättyi itävaltalaisen eduksi selkeästi 6–4, 6–3, 6–1. Yhdysvaltain avoimissa viime kuussa uransa ensimmäisen grand slam -tittelin voittanut Thiem kohtaa seuraavaksi ranskalaisten viimeisen miestoivon Hugo Gastonin, joka yllätti Stan Wawrinkan viiden erän kamppailussa. Gaston, 20, on jopa Kordaa alempana maailmanlistalla, sillä hän majailee vielä toistaiseksi sijalla 239.

Halep murskasi Anisimovan alle tunnissa

Naisten kaksinpelin ykkössijoitettu Simona Halep otti hyvityksen viimevuotisesta, kun hän kaatoi 3. kierroksen ottelussa Yhdysvaltain Amanda Anisimovan. Viime vuoden Ranskan avoimissa Anisimovalle hävinnyt Halep musersi 19-vuotiaan vastustajansa 54 minuutissa luvuin 6–0, 6–1.

– Pelasin erittäin hyvän ottelun. Olin hyvin aggressiivinen ja tiesin viime vuodesta, että jotain on tehtävä toisin. Ja niin tein, voiton syntymäpäivälahjana valmentajalleen Darren Cahillille omistanut romanialainen Halep totesi.

Neljännellä kierroksella Halep kohtaa jälleen 19-vuotiaan tulevaisuuden lupauksen, kun vastaan asettuu Puolan Iga Swiatek.