Pelicans aloitti Liigan maukkaalla kotivoitolla - Sport kaatui Lahdessa

Vaasan Sportin maalintekoyritykset kilpistyivät viimeistään loistavasti torjuneeseen Pelicans-maalivahtiin Patrik Bartosakiin. Juha Tanhua

Juha Hölttä

Pelicans voitti Liigan avausottelussaan Vaasan Sportin perjantaina Isku Areenassa maalein 3-1.

1. erä

22-vuotias Artturi Toivola otti kunnian Pelicansin kauden ensimmäisestä maalista perjantaina Isku Areenassa.

Toivola pääsi ohittamaan Sportin maalivahdin, Lahdessakin pelanneen Niko Hovisen, Oskari Laaksosen loistavasta syötöstä ajassa 3.26.

Laaksonen ampui ensin itse Casimir Jürgensin syötöstä, mutta kiekko osui päätyyn, josta Laaksonen siirsi kiekon maalin eteen vapaaksi jätetylle Toivolalle.

Pelicans hallitsi avauserän alkua, ja piti kiekkoa vieraitaan enemmän, mutta vaasalaiset laukoivat enemmän ja maalillaan tarkkana olleelle Patrik Bartosakille kertyi 11 torjuntaa, kun Hovinen selvisi neljälle torjunnalla.

Pelicansin ensimmäisen maalin laukoi Artturi Toivola, numero 95. Juha Tanhua

2. erä

Toisen erän ainokaisen maalin iski Sakke Hämäläinen alivoimalla, kun Pelicans pääsi vastahyökkäykseen. Hämäläinen painui röyhkeästi Sportin puolustusalueelle, ei lähtenyt syöttelemään, vaan ampui itse kiekon ohi maalivahti Hovisen. Syöttöpisteen osumaan sai Miika Roinne.

Sport oli toisessa erässä hallitsevampi joukkue, mutta maalintekoyritykset kilpistyivät viimeistään loistavasti torjuneeseen Patrik Bartosakiin. Ryan Laschilla ja Antti Tyrväisellä oli paikat kasvattaa kotijoukkueen johtoa, mutta nyt kiekko ei pomppinut oikeaan osoitteeseen.

3. erä

Kolmannessa erässä Sport nousi vielä haastamaan, kun Ari Gröndahl kavensi kotijoukkueen johdon 2-1:een.

Niitin kuitenkin iski Pelicansin ruotsalaispelaaja Julius Bergman, kun ottelua oli pelattu 46.09. Bergmanin ensimmäisen Liigamaalin syöttivät Ryan Lasch ja Waltteri Merelä.

Pelicansin kohtaa jo lauantaina Tampereella Tapparan, joka perjantaina jäi Lukon jalkoihin Raumalla.

"Olen joukkueesta itse asiassa ylpeäkin" – Pelicansilla nappistartti, kun Sport pysyi pihdeissä Liiga-avauksessa, katso maalit videolta

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut