Oranssitakkien paluu ja muita uudistuksia Liigan tv-tuotteessa

Jääkiekon Liigan tv-oikeudet ovat edelleen Telialla, mutta viimevuotinen yrityskauppa laajensi jakelukanavia. Liiga näkyy taas vahvemmin perinteisen television puolella.

Maikkarin Hockey Night -lähetysten oranssit takit ovat jääneet niin vahvaksi osaksi kotimaista kiekkokulttuuria, että niitä on putkahdellut esiin niinäkin vuosina kun ohjelma on ollut naftaliinissa. Kuva jääkiekon MM-kisoista Herningistä keväältä 2018, jolloin ryhmä suomalaisia kisaturisteja erottui massasta oranssitakeillaan. Tomi Hänninen

Mikael Hoikkala

Jääkiekon Liiga näkyy alkavalla kaudella viime vuosia kattavammin perinteisen television ja ilmaiskanavien puolella. Liigaa nähdään paitsi Telia TV:ssä ja C More -maksukanavalla, myös MTV3:lla ja Sub-kanavalla.

Ilmaiskanava Sub näyttää viikoittain yhden ottelun suorana joko torstaina tai perjantaina. Lauantaisin ottelukierroksen Hockey Night 360 -ennakkostudio näytetään MTV3:lla, mutta itse ottelut näkyvät vain maksullisissa palveluissa.

Hockey Night on MTV3:n vanha ohjelmabrändi, jonka pitkäaikaiset kiekkokatsojat muistavat 2000-luvun vaihteen molemmilta puolilta. Ottelustudioiden yhtenä tavaramerkikkinä olivat selostajien ja kommentaattoreiden oranssit pikkutakit.

Nyt Liiga palaa Maikkarille, ja myös oranssit takit palaavat ruutuun.

– Halusimme ehdottomasti ottaa tutun brändin mukaan Liigan palatessa MTV:n kanaville. 2020-luvun Hockey Night kunnioittaa perinteitä, mutta saa nyt ihan uuden muodon, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero totesi tiedotteessa julkistuksen yhteydessä.

Oranssitakit päällään ex-kiekkoilijat Ari Vallin ja Siim Liivik seikkailevat juontajina eri liigapaikkakunnilla Hockey Night – Tien päällä -uutuusohjelmassa maanantaisin. Tämä on osa MTV:n uutta Seuraviikko-konseptia, jossa eri viikkoina nostetaan vuoroillaan jokainen seura ja liigapaikakkunta ohjelmien keskiöön.

Liigan lähetysoikeudet ovat olleet Telian hallussa kaksi viime kautta. Sopimus on kuusivuotinen. Teleoperaattorina parhaiten tunnetun Telian jakelukanavat laajenivat Suomessa merkittävästi viime vuoden lopulla, kun MTV ja C More siirtyivät yrityskaupassa Telian omistukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.