Muutama kuppi kahvia pitää valveilla – sitten Anton Lundellin pitkitetty jännitys päättyy

Anton Lundellia on povattu suomalaispelaajien NHL-kärkivaraukseksi. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jos kuluva vuosi olisi ollut normaali, jääkiekkoilija Anton Lundell saattaisi valmistautua nyt uransa ensimmäiseen NHL-kauteen. Varaustilaisuus olisi ollut juhannuksena, harjoitusleiri syyskuussa, ja kausi alkaisi lokakuussa.

Kaikki on toisin. Edellinen kausi päättyi vasta tiistaiaamuna Suomen aikaa, ja varaustilaisuus järjestetään ensi viikolla. Seuraavan kauden alkamisajankohta ei ole tiedossa, joten Lundell edustaa ainakin syksyn HIFK:ta.

– En mieti hirveän pitkälle tässä vaiheessa. Keskityn pelaamiseen HIFK:ssa. Kaikki fokus on tässä ja meidän joukkueessa, Lundell vastasi STT:lle keskiviikkona HIFK:n virtuaalisena järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Normaalina vuonna Lundell olisi tehnyt kaksi tai kolmea reissua Pohjois-Amerikkaan. Nyt matkustusrasitusta ei kertynyt.

– Pysyin kesän ehjänä ja terveenä. Sain tosi pitkän harjoitusjakson ja pidennetyn kesän. Se meni oikein hyvin. Treenasin monipuolisesti. Koitin hankkia lisää voimaa koko vartaloon.

Tuloksen teon aika

Lundell on hankkinut voimaa kaksinkamppailuja, mutta myös nopeutta varten. Lauantaina 19 vuotta täyttävä Lundell on pystynyt Liigassa jo parin kauden ajan kypsiin peliesityksiin, eikä 185-senttiseksi venynyt keskushyökkääjä ole lukeutunut kaukalon helpoimmin kaatuviin.

Hän pelasi ensimmäisellä liigakaudellaan 2018–19 runkosarjassa 38 ottelua pistein 9+10=19. Seuraavaa kautta haittasi käsivamma, mutta hyökkääjä summasi 44 ottelussa 10+18=28. Torstaina alkavalla liigakaudella vastuun odotetaan kasvavan.

– Lähden kauteen odottavaisin fiiliksin ja innoissani. Nyt on mahdollisuus ottaa isompi rooli ja olla todella tärkeä pelaaja joukkueelle. Haluan olla johtava pelaaja joukkueessa ja näyttää omalla esimerkillä mallia muille. Siten pystyn lisäämään vaatimustasoa. Päämääränä on voittaa pelejä.

HIFK esiintyi siirtomarkkinoilla maltillisesti. Tulijoihin kuuluvat esimerkiksi AHL-jyrä Alex Broadhurst ja Columbuksesta lainattu Emil Bemström.

– Runko pysyi todella hyvin samana, mutta olen tykännyt myös uusista pelaajista, Lundell tuumi.

Hän on keskustellut vähän varaustilaisuudesta ja NHL:stä sarjassa pelanneiden joukkuetoverien kanssa.

– Joitain asioita on juteltu, mutta ei mitään yksityiskohtia. Tärkeintä on se, että keskittyy olennaiseen ja pelaa mahdollisimman hyvällä tasolla joka pelissä.

Varaus selviää keskellä yötä

Lundellin odotetaan kelpaavan suomalaisista ensimmäisenä ja olevan jopa koko varaustilaisuuden kärkikymmenikössä. Pitkitetty jännitys päättyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun varaustilaisuus järjestetään videoyhteyden välityksellä.

– Se alkaa kello kaksi Suomen aikaa. Olen "Nordiksella" ravintolassa perheen, agentin ja ystävien kanssa.

Edessä pitkä päivä, koska HIFK kohtaa tiistaina Pelicansin.

– Varmaan pitää juoda muutama kuppi kahvia, että pysyn hereillä aamuyöhön saakka. Keskiviikkona on vapaapäivä, Lundell paljasti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut