Pelicans-puheenaiheet nippuun viikoittain – Hockey Time -podcast kasvattaa ESS:n kiekkotarjontaa, ensimmäinen jakso kuunneltavissa torstaina

Uuden ajankohtaisohjelman jaksot julkaistaan kiekkokauden aikana joka torstai.

Mikael Hoikkala (vas.) ja Aleksi Sammalisto purkittavat Hockey Time -podcastit Radio Voiman studiossa. Sami Lettojärvi

Kimmo Kangas

Etelä-Suomen Sanomien kiekkotoimitus hyppää syksyllä suoraan podcast-altaan syvään päähän. SM-liigan käynnistyessä starttaa myös Etlarin lätkäpodcast Hockey Time.

Kiekkopodcastia isännöivät Etlarin urheilutoimituksen kiekkospesialisti Mikael Hoikkala ja Radio Voiman It's Hockey Time -lähetyksistä kuuntelijoille ennestään tuttu Aleksi Sammalisto.

Tarkoitus on tuottaa kuuntelijoille kerran viikossa torstaisin noin puolen tunnin mittainen paketti tanakkaa Pelicans-asiaa. Paikallinen kiekkoylpeys on tiukasti podcastin keskiössä, mutta paikan avautuessa puheeksi saatetaan ottaa ajankohtaisia kiekkoilmiöitä myös maakunnan ulkopuolelta.

– Tiedostamme, että podcast-markkina on kasvanut nopeasti ja kilpailu on kovaa, mutta meillä on vahvuutenamme paikallisuus ja oma erikoisalamme. Me kerromme viikoittain sen, mitä Pelicansista on juuri nyt syytä tietää, Hoikkala kiteyttää.

– Kunnianhimoisesti pyrimme tavoittamaan muitakin kuin paikallisia kiekon suurkuluttajia, kuten vedonlyöjiä. Kun JYP tai KalPa pelaa Pelicansia vastaan, Hockey Timea kuuntelemalla jyväskyläläisille ja kuopiolaisille selviää, millainen vastus täältä on tulossa ja mitä Pelicansissa kannattaa seurata, hän jatkaa.

Aleksi Sammalisto on tehnyt radiotöitä lähes kymmenen vuotta, joista viitisen vuotta omia urheiluaiheisia ohjelmia. Podcastia Sammalisto aikoo tehdä tosissaan, mutta höystettynä sopivalla ripauksella huumoria.

Lahti voitti Kalifornian auringon, kun Ryan Lasch mietti ratkaisujaan – "Tämä on hyvä juttu molemmille osapuolille"

– Podcastissa pyrimme pureutumaan entistäkin analyyttisemmin paikallisiin ja ajankohtaisiin kiekkoilmiöihin. Haluamme tästä ohjelman, joka antaa mielenkiintoista sisältöä kiekon suurkuluttajille, mutta myös lätkää hieman vähemmän seuraavalle yleisölle.

Hoikkalalla ei varsinaista puhetyöläisen taustaa ole, mutta satunnaisesti häntäkin on radiossa kuultu, kuten toissa keväänä Pelicansin pudotuspelien alla tehdyssä kaksituntisessa erikoislähetyksessä.

– Se vierähti todella äkkiä ja tuntui, että paljon jäi sanomatta. Nyt emme kuitenkaan tähtää mammuttilähetyksiin, vaan paketoimme puheenaiheet napakasti. Puoli tuntia tuntuu juuri sopivalta mitalta viikoittaiseen katsaukseen.

– Lehtitoimittajan taustalla olen innoissani tekemässä tätä, kun kaikki on niin uutta ja inspiroivaa. Pääsee rakentamaan kokonaisuutta alusta alkaen ja nyhräämään yksityiskohtia.

Pelicansin lähtökohdat Liiga-kauteen 2020–21 – Lasch is back, mutta se ei riitä kevään pudotuspeleihin

Jaksot nauhoitetaan Radio Voiman tiloissa. Lätkäpodcast julkaistaan Etelä-Suomen Sanomien verkkosivulla osoitteessa ess.fi, Radio Voiman lähetysvirrassa sekä eri jakelualustoilla, muun muassa Spotifyssa ja Apple Podcastissa.

Koelähetykset on tehty ja perusrakenteet ovat paikoillaan. Hoikkala arvelee, että ohjelma muotoutuu omannäköisekseen ajan myötä.

– Meillä on paljonkin ideoita siitä, millaisia vakio-osuuksia ohjelmassa voisi olla, mutta niiden pitää istua kokonaisuuteen luontevasti eikä päälle liimatusti. Ei heitetä kaikkia mausteita kattilaan tässä vaiheessa, vaan lisätään niitä hallitusti sitä mukaa kuin tarpeelliselta tuntuu.

Hockey Time -puheohjelma

Ajankohtaista kiekkoasiaa torstaisin

Etelä-Suomen Sanomien ja Radio Voiman uusi Hockey Time -puheohjelma alkaa torstaina 1. lokakuuta. Ohjelmaa isännöivät Aleksi Sammalisto ja Mikael Hoikkala.

Uusi jakso ilmestyy kiekkokauden aikana joka torstai. Jakson pituus on noin puoli tuntia.

Jaksot julkaistaan podcastina mm. Spotifyssä ja Apple Podcastsissa sekä ESS:n ja Radio Voiman kotisivuilla. Lisäksi ohjelma lähetetään Radio Voimassa torstaisin ottelupäivinä It’s Hockey Time -lähetyksen alkupuolella ja muulloin kello 17.30.

Ohjelman Twitter-tili: @HokiPodi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut