Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kuivisto juoksi maastoissa Suomen mestariksi, Eriksson palasi mitaleille

Sandra Erikssonin sisukkaasta kiristä nähtiin väläys Kurikassa, kun hän palasi kahden vuoden tauon jälkeen kilpailuihin SM-maastoissa. Eriksson käänsi loppusuoralla pronssitaiston edukseen naisten neljän kilometrin kilpailussa.

– Mitali on aina mitali. Ajattelin loppusuoralla, etten halua olla neljäs, Eriksson sanoi iloisena.

Iloisiksi hän kuvaili tunnelmiaan myös siinä vaiheessa, kun odotettu paluukilpailu oli ohi. Hän saattaa juosta vielä syksyllä kotikaupungissaan Tukholmassa joitain katukilpailuja, mutta harjoittelu sujuu joka tapauksessa ilman jalkavaivoja.

– Pystyn harjoittelemaan lähes normaalisti, mutten ole juossut niin paljon määrää vielä, peruskuntokauteen suuntaava Eriksson kertoi.

Ajatus uran jatkosta on selvä.

– Tiedän, että voin vielä juosta paljon paremmin. Haluan nähdä, kuinka paljon paremmin voin vielä juosta.

Esteiden SE-nainen ei ole hylkäämässä päämatkaansa, mutta Tokion olympialaisia ajatellen hän panostaa myös 1 500 metrille.

– Silloin minulla on kaksi vaihtoehtoa.

Kuivisto nautti paineettomuudesta

Erikssonin edelle naisten lyhyellä SM-maastomatkalla jäivät Sara Kuivisto ja Kaisa Tyni. Ylivoimaisen mestaruuden juossut Kuivisto nautti päämatkaansa 800 metriin verrattuna erilaisesta kokemuksesta.

– Oli kivaa. Tuollainen vauhti tuntuu niin kivalta juosta, kun kasin vauhti on kuitenkin aika paljon kovempaa, Kuivisto sanoi hymyillen.

Hänelle haastetta tuottivat vain alamäet, joita hän ei koe lainkaan vahvuudekseen. Vaikka juoksu oli helppoa, Kuivisto myönsi jännittäneensä enemmän kuin päämatkansa kilpailuja.

– Tämä oli niin tuntematon vesi, en tiennyt, mihin olin lähtenyt. Ihan hauskaa välillä juosta tällaista erilaista, kun ei ole mitään painetta eikä stressiä mistään ajoista ja sijoista.

Kuivisto jatkaa pidemmillä matkoilla myös ensi viikonloppuna, kun hän juoksee Helsingissä viiden kilometrin kilpailun.

Vattulainen käänsi katseen maantiekisoih in

Ylirasitustilat ja niistä kuntoutumiset ovat värittäneet Arttu Vattulaisen uraa Berliinin EM-kilpailuiden 2018 jälkeen, eikä koronatilanne helpota kilpailukalenterin suunnittelua. Joensuulainen juoksi SM-maastoissa Kurikassa kympillä neljänneksi, mutta tähtäin on maantiekilpailuihin.

– SM-puolimaraton parin viikon päästä on tätä tärkeämpi kilpailu. Siihen tämä kävi ihan hyvänä treeninä. Toki harmittaa, että mitalit karkasivat, Vattulainen tuumi.

– Jaloista loppuivat voimat. Harvemmin maastojuoksu on minulle muutenkaan leipälaji ollut.

Berliinin EM-vuonna Vattulainen juoksi ensi kertaa radalla kympin alle 29 minuutin. Edellinen kausi meni ylirasitustilan vuoksi pieleen, ja sama ongelma sotki tätäkin kesää.

– Nyt olisi tärkeää, että saisin kunnolla treenattua. Kisat ovat ihan hyvä välipala.

Vaikka maantiekilpailuiden osalta suunnittelu on hankalaa, Vattulainen on tyytyväinen nykytilanteeseensa.

– Positiivisin mielin eteenpäin.