Ryan Lasch palaa seuraan, jossa hän aikoinaan murtautui Euroopan sarjojen hyökkääjäeliittiin. Mirja Hussain

Siirtopommi: Pistekuningas Ryan Lasch palaa Pelicansiin ottelukohtaisella sopimuksella

Lasch pelasi Lahdessa viimeksi kaudella 2011–12, jolloin hän voitti Liigan pistepörssin ja auttoi Pelicansin SM-hopealle. Sen jälkeen hän on niittänyt menestystä Euroopan huippusarjoissa.

Mikael Hoikkala

Ensi viikolla alkavaan Liiga-kauteen valmistautuva Lahden Pelicans saa hyökkäykseensä tähtiluokan vahvistuksen. Turkoosipaidassa ennestään tuttu yhdysvaltalaishyökkääjä Ryan Lasch palaa lahtelaisryhmän riveihin ottelukohtaisella sopimuksella.

Lasch, 33, pelasi Pelicansissa kaudella 2011–12, jolloin hän voitti Liigassa sekä runkosarjan että pudotuspelien pistepörssin. Pelicans ylsi tuolloin seurahistorian ensimmäiseen ja toistaiseksi ainoaan mitaliinsa, SM-hopeaan.

Lasch on ollut mukana Pelicansin treenijäillä joukkueen ulkopuolisena jäsenenä jo lähes parin kuukauden ajan. Hyökkääjän tavoitteet ovat ulkomailla. Ratkaisuihin ja Pelicans-pestin pituuteen vaikuttaa myös koronapandemian kehitys eri maissa.

– En näe, että pelaisin täällä vain yhden tai kaksi ottelua. Haluan saada itseni pelikuntoon, haluan pelata jääkiekkoa enkä vain istuskella paikoillani, Lasch sanoo Etelä-Suomen Sanomille.

Viime vuosina Lasch on tehnyt tuhojaan muissa Euroopan sarjoissa. Mestaruuksia hän on juhlinut kolmesti Mestareiden liigassa eli CHL:ssä, kahdesti Ruotsin SHL:ssä ja kertaalleen Sveitsin NLA-liigassa. Lasch on myös voittanut SHL:n pistepörssin kahdesti ja valittu kaksi kertaa CHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi.

En näe, että pelaisin täällä vain yhden tai kaksi ottelua.

Hyökkääjä Ryan Lasch

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo, että seura tiedusteli Laschin suunnitelmia tämän agentilta jo niihin aikoihin kun hyökkääjä alkoi harjoitella lahtelaisseuran mukana. Asia jäi sikseen, kunnes Laschin leiri otti hiljattain Pelicansiin uudestaan yhteyttä. Sen jälkeen alkoi keskustelu seuran sisällä ja kolehdin keruu.

– Syvä kumarrus ja hatunnosto yhteistyökumppaneille sekä meidän markkinointi- ja myyntiryhmälle. Ei muuten olisi mahdollista tällaista pelaajaa saada edes ottelukohtaisella sopimuksella, Laukkanen sanoo.

Pelicans aloittaa Liiga-kautensa kotiottelulla Vaasan Sportia vastaan ensi perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt