Sotkamo palasi miesten Superpesiksen mestariksi – Roope Korhoselle 12:s mestaruus Jymyssä

Sotkamon Jymy juhli ylivoimaisen esityksen jälkeen miesten Superpesiksen mestaruutta kotikentällään Hiukassa. 2000-luvulla lajia vahvasti hallinneen Sotkamon edellinen mestaruus oli viiden vuoden takaa. Sittemmin joukkueeseen on ehtinyt liittyä useita pelaajia, joilla ei mestaruutta vielä ollut.

Joukkueen avainpelaajiin kuuluva Joni Rytkönen oli saanut kultaa aiemmin huoltajana, mutta tämänvuotinen mestaruus oli ensimmäinen pelaajana.

– Tuntuu ihan helvetin hyvältä, Rytkönen tunnusti.

Lauantaina Kouvolan Pallonlyöjät jäi kotijoukkueen jalkoihin toisen jakson juoksujuhlissa 2–0 (3–2, 12–5). Mestaruus oli Sotkamon 19:s. Niistä 12 on Roope Korhosella, jolle uusin kultamitali nosti mitalimäärän täyteen kahteenkymmeneen.

– Kuka niitä vähäisempiä mitaleita laskee, 39-vuotias Korhonen tuumasi.

Lyöjäjokerina viime vuodet pelannut Korhonen pelasi aiemmin kopparina. Hän on edustanut koko peliuransa Sotkamon Jymyä.

Kahden perheen tuplajuhlat

Kahteen perheeseen kultamitaleita meni kaksittain. Perheen tuplamestaruutta juhlivat pelinjohtaja Jani Komulainen sekä hänen poikansa, kolmannessakin finaalissa vakuuttanut 17-vuotias lukkari Aapo Komulainen sekä toinen isä-poika-pari, Superjymy -yhtiön toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen ja kakkospolttaja Kalle Kuosmanen.

Kultamitali oli Jani Komulaisen ensimmäinen pelinjohtajana. Pelaajana hän voitti 12 Suomen mestaruutta Sotkamon Jymyssä.

– Tämä viimeinen finaali ratkesi meidän valtavaan haluun voittaa mestaruus, pelinjohtaja Komulainen arvioi.

Mestaruus ratkesi toisen jakson toisella Sotkamon sisävuorolla, kun joukkue takoi kuusi juoksua. Kouvolan kiri katkesi seuraaviin Sotkamon sisävuoroihin, joilla kotijoukkue naputti laajalla rintamalla lisää juoksuja.

Kolmannen loppuottelun tehokkaimmat pelaajat olivat kunnarin ja kolme tavallista juoksua lyönyt Antti Korhonen sekä kolme juoksua lyöneet jokerit Lauri Rönkkö ja Roope Korhonen. Kahteen lyötyyn juoksuun ylsivät kunnarin ja tavallisen lyönyt joukkueen ykköspalkittu Niko Korhonen ja Aapo Komulainen, joka juhli aiemmin viikolla nuorten pesäpallomestaruutta.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi ensimmäistä kertaa valittu Niko Korhonen löi ottelun alkutahdit Sotkamon ensimmäisellä sisävuorolla, kun hän löi kolmosjatkeelta kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisen läpilyönnin. Suoritus jähmetti Kouvolan.

Korhonen ei pitänyt pudotuspelien arvokkaimman pelaajan titteliä niin tärkeänä kuin joukkueen mestaruutta.

– Hieno juttu sinänsä, mutta joukkueen saavutukset menevät aina edelle, Niko Korhonen korosti.

Dahlström Kouvolan tehokkain

Kouvolan kokeneesta kaartista Matti Latvala ja Juho Hacklin jäivät edelleen ilman kultamitalia.

– Oltiin selkeästi huonompia tänään, Latvala tunnusti hopeamitali kaulassaan.

Kouvolan parhaana palkittiin Hacklin, joka pomputti kärkeä eteenpäin. Kouvolan kolmostilanteet jäivät kuitenkin 15:een, kun hyvin peliään pyörimään saanut Sotkamo sai miehen kolmoselle 22 kertaa.

Kouvolan lyöjätykki Jere Dahlström oli joukkueen tehokkain kotiuttaja myös kolmannessa finaalissa. Hän löi kolme juoksua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut