Hollolan Kukonkoivun jokkiskisa kiinnostaa kuljettajia ja yleisöä – liput myytiin loppuun jo ennakkoon

Päijät-Hämeen Urheiluautoilijat järjestää suositun joukkuekilpailun sunnuntaina. Sami Kuusivirta

Suvi Lempinen

Hollolassa Kukonkoivun radalla ajetaan sunnuntaina loppuunmyydyn mutta rajoitetun katsomon edessä jokamiesluokan Classic liiga -joukkuekilpailu. Isäntäseura Päijät-Hämeen Urheiluautoilijat joutui perumaan joukkuekilpailun toukokuussa koronarajoitusten vuoksi, mutta järjestää sen kuljettajien toivomuksesta nyt Päijät-Hämeen Ajon sijaan.

– Joukkueajolle oli kuljettajien piirissä suuri kysyntä, niin päätimme, että ajetaan se tällä paikalla, kertoo kilpailunjohtaja Tapio "Emppu" Tuominen Päijät-Hämeen UA:sta.

Tältä vuodelta sivuun jäävä Päijät-Hämeen Ajo on ollut iso ja perinteikäs jokkiskilpailu.

Classic liigaan on ilmoittautunut 19 joukkuetta, joista kaukaisimman kotipaikka on Kittilä, tosin päijäthämäläisin kuljettajavahvistuksin. Joukkueissa on enintään kahdeksan kuskia.

Jokkiskilpailu kiinnostaa myös yleisöä, sillä tapahtuma myytiin loppuun ilman suurempaa markkinointia. Portilta lippuja ei enää myydä. Tapahtumaan otetaan vähän yli 500 katsojaa, mikä on noin puolet alueen kapasiteetista. Päijät-Hämeen kasvaneiden koronatartuntalukujen vuoksi yleisöalue päätettiin jakaa kahteen lohkoon. Lohkosta toiseen ei saa liikkua.

Kisajärjestäjiä koetellaan kovin autourheilussa Lahden seudulla – ensin leuto talvi, nyt korona

Liput olivat myynnissä vain ennakkoon verkossa. Sekin oli varotoimi koronatilanteen vuoksi. Siten järjestäjät saivat kaikkien lipunostajien yhteystiedot, vähintäänkin sähköpostiosoitteet.

– Olemme pystyneet tiedottamaan katsojia koronatoimista, ja meillä on yhteystiedot tallessa myös sen varalta, jos tulee altistuminen, Tuominen sanoo.

Yleisöalue ja varikkoalue on rajattu toisistaan, ja myös varikolla olevaa henkilömäärää on rajoitettu.

Jokamiesluokan Classic liiga sunnuntaina Kukonkoivun radalla klo 11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.