JYP joutuu maksamaan Verohallinnolle liki puoli miljoonaa ulkomaalaispelaajien palkkioista

Jääkiekon liigajoukkue JYPin taustayhtiö JYP Jyväskylä Oy joutuu maksamaan korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) tuoreen päätöksen mukaan Verohallinnolle noin 479 000 euroa.

Päätös koskee JYPin kolmen ulkomaalaispelaajan palkkioita, jotka JYP oli maksanut allekirjoitusbonuksina. JYP oli maksanut palkkiot 15 prosentin lähdeverolla. Palkkioista olisi pitänyt maksaa tuloveroa.

Verohallinto määräsi JYPille maksettavaksi ennakonpidätyksiä 218 621,63 euroa verovuodelta 2012 ja 260 303,45 euroa verovuodelta 2014. Lisäksi se määräsi viiden prosentin veronkorotukset.

KHO hyväksyi JYPin valituksen osittain. Se kumosi JYPille osoitetut viivästyskorot ja veronkorotukset, mutta muuten päätöksen muuttamiseen ei ollut perusteita.

Korkein hallinto-oikeus julkaisi päätöksensä 17. syyskuuta. JYP tiedotti asiasta torstaina. Seuran mukaan kyseessä oli "näkemysero allekirjoituspalkkiosta".

– JYP Jyväskylä Oy:n hallitus on asian käsitellyt kokouksessaan alkuviikosta ja hoitaa toimittamatta jääneet ennakonpidätykset verottajalle sovittujen käytäntöjen mukaan, tiedotteessa todettiin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut