Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Bottas palaa debyyttivoittonsa radalle – haluaa estää Hamiltonin ennätysjuhlat

Formula ykkösten kausi jatkuu parin viikon tauon jälkeen Venäjän gp:llä Sotshissa, ja sunnuntain kisaan on ladattu historiallisuutta. Uransa seitsemättä maailmanmestaruutta kohti vastustamattomasti jyräävä Mercedes-tähti Lewis Hamilton nousee yhteen lajihistorian suurimpiin lukeutuvista saavutuksista, jos hän harppaa kisan jälkeen voittajan korokkeelle.

Michael Schumacher voitti huimalla urallaan 91 gp-kisaa, Hamiltonille parin viikon takainen Toscanan gp-voitto oli uran 90:s. Torstaina Hamilton totesi, ettei ole varma mitä legendan rinnalle nouseminen merkitsisi. Hamiltonilla oli enemmän mielessä pettymys siitä, että mustaihoisen Breonna Taylorin ampumisesta ei nostettu Yhdysvalloissa syytteitä Taylorin ampunutta poliisia vastaan. Myös F1:n epätasa-arvo kiehutti Hamiltonia, joka haluaa lajiin enemmän mustaihoisia.

– No, minun on ensin voitettava ja (tallitoveri) Valtteri Bottas on jo sanonut, että hän on hyvin nopea tällä radalla. Eikä Red Bulliakaan voi unohtaa, Hamilton pohti ennakkonäkymiä.

– Jossain vaiheessa se luultavasti tapahtuu, mutta en tiedä mitä se merkitsee minulle. Maailmassa tapahtuu niin paljon muutakin, mutta onhan se kunnia.

Sotshissa 2017 F1-uransa avausvoiton ottanut ja radalla aina hyvin pärjännyt Bottas ei luovuta kaverilleen juhlamahdollisuutta kovin helpolla.

– Kyllähän tuossa puhutaan isoista luvuista (91 gp-voittoa). Itsekin seurasin Michaelia ja kaikkia lajin suursankareita, ja tuo lukema on iso. Tietenkin yritän estää tuota tapahtumasta tänä viikonloppuna, olen täällä voittaakseni. No, silti se on vain ajan kysymys, kun Lewis tuon voittolukeman saavuttaa, ja hänen on syytä olla siitä ylpeä, Bottas totesi.

Räikkösellä juhlakisa

Alfa Romeon Kimi Räikköselle sunnuntain kisa on merkkipaalu, sillä hän sivuaa Rubens Barrichellon nimissä olevaa gp-starttien ennätystä kaasuttamalla uransa 323. kisaan. Torstaina Räikkönen, 40, saikin jälleen kerran kuulla kysymyksiä uran jatkosta: pysytkö mukana ensi vuonna estääksesi Fernando Alonson (312 starttia) nousemista ennätysmieheksi?

– Ei tuo (Alonso) ole syy siihen jatkanko vai enkö jatka, sillä kaikki ennätykset rikotaan useimmissa urheilulajeissa. Niin se aina on. Kuten olen moneen kertaan sanonut, tuolla ei ole merkitystä minulle. Mutta ehkä tulevaisuudessa, kun katson taaksepäin, ehkä katson tuota asiaa eri tavalla, Räikkönen pyöritteli.

– Tällä hetkellä kisa on vain yksi muiden joukossa, ja yritän tehdä siitä hyvän ja katson mitä jää käteen.