Liiga tarkensi turvallisuusohjeitaan – liiga- ja nuortenjoukkueet eristetään toisistaan, tifot kielletään katsomoissa

ESS

Jääkiekkoliiga on antanut päivitetyt turvallisuusohjeet koronoviruksen etenemisen hillitsemiseksi. Uudet ohjeet on valmisteltu yhdessä Liigan, Liiga-seurojen ja asiantuntijoiden kanssa. Tämän toimintaohjelman tavoitteena on varmistaa Liiga-kauden läpivieminen turvallisesti huomioiden urheilijat, muu henkilökunta ja katsojat.

Aiempiin ohjeisiin on lisätty seuraavat kohdat.

Liiga-joukkue sekä U20-joukkue toimivat jatkossa erillään. Ohje koskee harjoituksissa ja otteluissa sekä pelaajia että joukkueen toimihenkilöitä.

Liiga-joukkueen vahvuuteen liittyviltä pelaajilta edellytetään jatkossa vähintään viiden vuorokauden omatoimijaksoa sekä negatiivista koronavirustestiä. Sääntö ei kuitenkaan koske tilannetta, jossa pelaaja tulee toisen Liiga-joukkueen vastaavista olosuhteista. Siirrot on ilmoitettava ennakkoon Liigalle. Joukkueen loukkaantumisista aiheutuneet pakottavat tilanteet käsitellään myös ennakkoon sovitulla tavalla etukäteen.

Jokaiselta hallin pelaajatasolla liikkuvalta henkilöltä mitataan päivittäin ruumiinlämpö ennen tasolle saapumista. Mikäli henkilöllä on kuumetta, ei pelaajatasolle ole pääsyä.

Aluehallintoviranomaisten antamien ohjeistusten sekä Liigan omien turvallisuusohjeistusten vuoksi Liiga-areenoilla on voimassa erilaisia rajoituksia liikkumisen ja sijoittumisen osalta.

Turvavälien ylläpitämiseksi sekä katsojien turvallisuuden varmistamiseksi myös tifojen käyttö fanikatsomoissa on toistaiseksi kielletty.

Myös Lahden Pelicans on parhaillaan työstämässä omia otteluohjeistuksiaan. Pelicansin liigajoukkueen viimeinen harjoitusottelu on perjantainen Pelicans–HIFK. Sen ottelun järjestelyt ovat vielä Pelicansin aiemman ohjeistuksen mukaiset.

Juttua muokattu 24.9. kello 11.04: lisätty tieto Pelicansin ohjeistuksesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut