Lahti mukaan kehittämään suuria urheilutapahtumia ja Suomen vetovoimaa kisajärjestäjänä

Ironman-kilpailu kuuluu Lahden suurimpiin urheilutapahtumiin. Kuva on viime vuoden kisasta. Mirja Hussain
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahti ja neljä muuta kaupunkia tiivistävät yhteistyötään suurten urheilutapahtumien järjestämisessä. Hankkeessa yhdistetään Lahden, Helsingin, Jyväskylän, Tampereen ja Turun osaaminen ja vahvistetaan Suomen vetovoimaa kansainvälisten urheilun suurtapahtumien järjestäjänä.

Hankkeen rahoittajina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, kaupungit sekä Suomen urheiluopistosäätiö.

Yhteistyöhön osallistuvat myös muun muassa valtakunnalliset urheiluopistot, kansalliset lajiliitot sekä Suomen Olympiakomitea ja Paralympiakomitea.

Hankkeen kokonaisrahoitus on 270 000 euroa, ja tavoitteena on luoda pysyvä suurtapahtumayksikkö ja toimintamalli.

Lahti on valittu hankkeen kotipesäksi ja hanketta koordinoi Lahti Region.

Kansallisen projektin vetäjänä on Jani Backman, joka toimii autourheilun kansallisen lajiliiton AKK-Motorsportin johdossa.

Backmanin mukaan hankkeessa toteutetaan neljä toimintalinjaa. Alkuvaiheessa olennaisinta on edistää tapahtumahakua, lisätä Suomen tunnettuutta kansainvälisenä suurtapahtumien isäntämaana, huolehtia edunvalvonnasta sekä lisätä ymmärrystä kansainvälisen suurtapahtumatoiminnan merkityksestä.

– Tällä hetkellä, kun kansainvälisiä tapahtumia ei vallitsevan (koronavirus)tilanteen takia pystytä täysipainoisesti hakemaan ja järjestämään, on syytä suunnitella tulevaa, jotta olemme entistä kilpailukykyisempiä jatkossa, Backman sanoo tiedotteessa.

Kaksivuotinen hanke pohjautuu vuonna 2019 valmistuneeseen kansallisen liikunnan ja urheilun suurtapahtumastrategian jalkauttamiseen.

Lahdessa ja Vuokatissa järjestettävät nuorten olympiafestivaalit siirtyivät kymmenellä kuukaudella: "Päätös piti tehdä ajoissa, kun tilanne näyttää tältä"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut