Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Ex-moukarimies Karjalainen ryhtyy kehittämään lentopalloa – Lentopalloliitto valitsi hänet toimitusjohtajaksi

Moukarinheiton EM-kultamitalisti Olli-Pekka Karjalainen hyppää urheilussa uuteen rooliin ja aloittaa Lentopalloliiton toimitusjohtajana. Karjalainen siirtyy liittoon Kuortaneen urheiluopiston valmennuskeskuksen erityisasiantuntijan tehtävästä.

Karjalainen arvioi, että urheilutaustan ja työuran lisäksi lajiliiton johtamiseen häntä ovat koulineet hallintoon ja johtamiseen liittyvät valtiotieteen opinnot sekä luottamustoimet esimerkiksi Olympiakomiteassa ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallituksen puheenjohtajana.

– Polkuni on nyt siinä pisteessä, että oli hyvä hypätä tähän tehtävään, liiton haaviin tarttunut Karjalainen, 40, sanoi.

Uusi pesti päättää Karjalaisen roolin Olympiakomiteassa, jossa hän on ollut vuodesta 2008 ensin urheilijavaliokunnassa ja vuodesta 2012 hallituksessa.

Moukarinheitossa Karjalainen on Suomen ennätysmies heitettyään 83,30 vuonna 2004 Lahdessa. Hän voitti EM-kultaa 2006 Göteborgissa, kun mitali kirkastui mestarin käryttyä dopingista.

Kuortaneella Karjalainen on päässyt lentopallon lähelle, koska urheiluopistossa toimii lentopallon valmennuskeskus. Seuratasolla hän toimii naisten liigaseura JymyVolleyn hallituksessa.

Tasa-arvo lentopallon vahvuus

Karjalainen korvaa toimitusjohtajana Seppo Siika-ahon, joka luotsasi liittoa huhtikuusta 2019. Liiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi muistutti, että lentopallo on aiemminkin hakenut osaamista lajin ulkopuolelta. Ex-jääkiekkoilija Keijo Säilynoja oli Lentopalloliiton toimitusjohtajana 2015–2019.

Karjalainen listaa lentopallon vahvuuksiksi maantieteellisen kattavuuden ja tasa-arvon.

– Naisten ja miesten Mestaruusliigat ovat tasapäiset, Karjalainen arvioi.

Laji on myös kansainvälinen. Maajoukkuetasolla lentopallo oli aiemmin miesten näyteikkuna, mutta viime vuonna naisetkin pelasivat vuosikymmenten jälkeen EM-kisoissa. Beach volleyssa Karjalaisen ikätoveri Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen ylsivät viime viikolla EM-kisoissa viidensiksi, ja miehiin liitto perusti viime talvena maajoukkueen.

– Ensimmäisiä tavoitteita on, että järjestämme ensi syyskuussa hyvät EM-kotikisat ja että seurat voivat hyvin. Lisäksi haluamme kasvattaa pelaajamääriä ja antaa seuroille tunteen, että liitosta saa apua, Karjalainen korosti.