Yleisön paluu Valioliigaan jäihin jopa puoleksi vuodeksi

Valioliiga arvioi jalkapallon menettävän yli 100 miljoonaa puntaa kuukaudessa koronatilanteen takia. Yleisöä voidaan joutua odottamaan katsomoihin jopa puoli vuotta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian pääministeri Boris Johnson ilmoitti tiistaina, että monien jo lokakuuksi odottama ja toivoma yleisön paluu urheilutapahtumiin ei toteudu johtuen koronavirustartuntojen määrän kasvusta Englannista.

– Emme pysty (avaamaan tapahtumia) lokakuun alusta. Tiedostamme tämän vaikutukset urheiluseuroihin ja teemme töitä selvittääksemme mitä voimme tehdä auttaaksemme niitä, Johnson sanoi.

Yleisön paluu saattaa siirtyä jopa puolella vuodella. Katsojatulojen puutteesta kärsiville seuroille tiistainen päätös oli musertava, ja pääsarja Valioliiga arvioi jalkapallon menettävän yli 100 miljoonaa puntaa kuukaudessa.

– Jalkapallo ei ole samaa ilman faneja, ja jalkapallotalous ei kestä ilman heitä. Valioliiga ja seurat eivät kuitenkaan lopeta valmisteluja turvallisten ympäristöjen luomiseksi, ja jatkamme työtä hallituksen kanssa kannattajien tuomiseksi turvallisesti takaisin kentille niin nopeasti kuin mahdollista, liiga tiedotti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut