Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

VaLePa uhmaa matkustusuhkia ja janoaa jatkopaikkaa europeleissä – "Mukavaa kuplintaa treeneissä"

Lentopallokenttien kotimainen menestysseura VaLePa pelaa keskiviikkona ja torstaina Romaniassa, missä se karsii Mestarien liigan jatkopaikasta. Galatissa pelattavassa turnauksessa vastassa ovat kroatialainen Ribola Kastela ja paikallinen Arcada Galati.

Joukkueet kohtaavat kerran toisensa, ja lohkon voittaja pääsee toiselle kierrokselle, mistä on mahdollisuus selvitä marraskuussa käynnistyvään Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

– Innokkain mielin olemme matkassa, päästään viimein taas pelaamaan. Näkyi mukavaa kuplintaa treeneissä lähdön lähestyessä. Valmistautuminen on mennyt ihan odotetusti ja aikataulussa. Loukkaantumisilta ja esteiltä on korona pois lukien vältytty, päävalmentaja Janne Kangaskokko ennakoi tiedotteessa.

Euroopan lentopalloliitto on toimittanut järjestäjille ja osallistujille tarkat ohjeet, jotta karsintaturnaukset saadaan pelattua mahdollisimman turvallisesti. VaLePan verkkosivujen mukaan pelireissun jälkeen edessä on kahden viikon karanteeni.

Karanteenin vuoksi VaLePa pääsee kotimaisen pääsarjan miesten Mestaruusliigan kimppuun vasta 10. lokakuuta Ettaa vastaan. Sarja käynnistyy jo lokakuun alussa.

Hollantilaishakkuri pitää saada kuriin

Tulevista eurovastustajista Kastela voitti Kroatian liigan avauskierroksella, mutta Romanian liiga alkaa vasta 17. lokakuuta. Vastustajat ovat osittain arvoitus.

– Kastela on nuori porukka, aika meidän tyyppinen rakenteeltaan. Lähtökohtaisesti sanoisin heidän olevan vastustajista se heikompi joukkue. Galati on taas perinteinen eurocupjoukkue. Laadukas pelaajamateriaali, isot keskitorjujat ja kova hollantilaishakkuri (Niels Klapwijk), päävalmentaja Kangaskokko luonnehti.

– Yhtä kaikki lähdemme turnausta voittamaan, hienoa, että päästään pelaamaan pari kovaa matsia tähän kauden alkuun.

Euroopan lentopalloliitto tiedotti tiistaina, että VaLePan ensimmäinen vastustaja Kastela joutui luovuttamaan avausottelunsa Galatia vastaan. Kroatialaisjoukkue ei pystynyt esittämään vaadittavia todistuksia koronavirustesteistä, ja Galatille merkittiin ottelusta kolmen pisteen voitto.

Kastelan joukkue kävi tiistaina koronatesteissä Romaniassa. Mikäli tulokset ovat negatiiviset, joukkue saa pelata keskiviikkona VaLePaa vastaan.