Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Parvelan Retu lähestyy Suomen ennätystä – Superlauantai teki paluun ravikartalle, kun Mikkelissä ja Porissa ravattiin lähtöjä vuoron perään

Ennen pääosaa näytelleitä Toto75-lähtöjä nähtiin illan suuripalkintoisin lähtö, kun Porissa kilpailtiin Satakunta Senior, jonka voittaja palkittiin 12 000 eurolla.

Suursuosikkina starttasi 24 kertaa peräkkäin ennen lauantaita voittanut Parvelan Retu. Petri Laineen valmentama ori laukkasi viime startissaan pahoin heti lähtöhetkellä, mutta kiersi uskomattomalla tavalla vielä voittoon. Tänään poikkeuslahjakkuus toisti tempun.

Parvelan Retu jäi tälläkin kertaa laukan myötä muusta porukasta, mutta ei aivan yhtä pahasti kuin viimeksi. Kierrettävää oli silti runsaasti. Sen ori tekikin, ja jyräsi vielä selvään voittoon.

Parvelan Retu on nyt voittanut uransa avausstarttia lukuun ottamatta kaikki kilpailunsa. Täysosumia on kasassa jo 25, kun perättäisten voittojen Suomen ennätystä pitää hallussaan legendaarinen ori Viesker, joka kasasi 30 ykkössijan putken 90-luvulla.

– Ainahan se kylmiä väreitä tuo, kun laukka tulee, ja hevonen kiertää vielä koko porukan, Laine hämmästeli orin voitontahtoa.

– Mahdoton hevonen. Vieskerin lukemat alkavat lähestyä, niin kyllähän se kertoo, miten uskomattomasta hevosesta on kyse.

Mikkelin rata on tehnyt alkuvuodesta valmistuneen rataremontin myötä paluun poikkeuksellisesta nopeudesta tunnetuksi kaviouraksi. Tänäänkin voittajat olivat vauhdikkaita. Kovimmasta kellotuksesta vastasi enintään 150 000 euroa tienanneiden lämminveristen maililla kilpaillut Arctic Lover.

Hannu-Pekka Korven ohjastama ori starttasi takarivistä, mutta puristi lopussa väkevällä kirillä tasaisen maalintulon voittajaksi ajalla 10,9aly.

Alueen koronatilanteen vuoksi ilman yleisöä ajetuissa Mikkelin raveissa myös suomenhevosten mailin voittaja tuli takarivistä.

Kovavauhtinen avauspuolikas tarjosi takarivistä lähteneille hevosille mahdollisuuden voittoon, ja sen hyödynsi radalta 11 kiihdyttänyt Vaellus, jonka vahva kiri ulkoratoja pitkin riitti ylittämään maalilinjan ensimmäisenä.