HIFK:lle voiton sijaan tasapeli – IFK Mariehamn kiri jalkapalloliigassa tehokkaasti

Ottelu päättyi 2–2-tasapeliin. Kuvassa HIFK:n Joel Mattsson ja Maarianhaminan Gustaf Backaliden. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

HIFK joutui tyytymään jalkapalloliigassa 2–2-tasapeliin, kun IFK Mariehamn kiri kotijoukkueen johdon kiinni. Pistejako tiesi, että HIFK on vielä vahvoilla taulukossa kuuden joukkoon, mutta maarianhaminalaisella kaimaseurallakin on yhä sauma nousta sinne.

– Turhauttavaa. Piste tuli, mutta voitto oli tarjolla. Johdimme 2–0, ja toisella jaksolla oli mahdollisuus ratkaista kolmannella maalilla. Sitten vastustaja saikin hengen päälle, HIFK:n valmentaja Mike Keeney kuvasi.

HIFK:n peli kävi pitkään kuin unelma. Hyökkäysrakentelut tuottivat tilanteita. Omassa puolustuspäässä taas vastustajan tontit nollasi loppusuoralle asti HIFK:n maalivahti Arnold Origi venymisillään.

Maalinteon HIFK aloitti jo kymmenennellä minuutilla, kun brasilialaishyökkääjä Vitinho latasi noin 20 metristä pommivedolla vastapalloon verkon kireäksi maalivahti Oskari Forsmanin takana. Ennen taukoa HIFK juoni näyttävän 2–0-osuman. John Fagerströmin avausmaaliin liigassa esityön syötöillään tekivät Joel Mattsson ja Riku Selander.

Mutta vieraiden tehohetki 77–79. minuutilla käänsi kaiken. Ensin MIFK:n kapteeni Gustaf Backalidenin soolo päättyi etunurkkaosumaan. Heti perään Akseli Pelvas ohjasi lähietäisyydeltä 2–2-tasoituksen.

– Piste on parempi kuin häviö. Ensimmäinen maali oli todella helpottava. Usko ei loppunut, IFK Mariehamnin laitalinkki Riku Sjöroos kuvasi.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut