Kouvola avasi Superpesiksen finaalit voitolla

Kouvolan Pallonlyöjät otti ensimmäisen kiinnityksen miesten superpesiksen mestaruuteen kaatamalla Sotkamon Jymyn 1–0 (1–4, 7–7). Ottelussa herkuteltiin 19 juoksulla, mikä on finaaliotteluun paljon.

– Kouvolan 11 juoksusta annettiin 7 omilla virheillä. Nyt finaalijännitys on pelattu pois ja huomenna on toinen taistelu, manasi Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen.

– Kokonaisuutena ei oltu sillä tasolla tänään kuin mitä oltaisiin vaadittu.

Seuraava finaaliottelu pelataan heti sunnuntaina Kouvolan kotikentällä.

– Vastakkain on kaksi hyvää joukkuetta, mutta kun teemme omia juttujamme niin hyvä tulee, totesi Kouvolan pelinjohtaja Iiro Haimi luottavaisena.

Kouvola rakensi 21 kolmostilannetta ja Sotkamo 19.

Kokenut jokeri Jere Dahlström oli Kouvolan syömähammas Sotkamon Hiukassa. Hän löi kaikkiaan viisi juoksua.

– Peli pyöri tänään niin, että paikat tulivat minulla ja niistä pitää sitten onnistua.

Kouvolan ykköspalkittu Dahlstöm sanoi kaivanneensa finaalihuumaa. Nelinkertainen lyöjäkuningas voitti kultaa Vimpelin Vedon riveissä.

Sotkamossa ykköspelaajan tittelin saanut Kalle Kuosmanen löi finaalissa ensimmäisen kunnarinsa superpesistasolla. Kolmosluukusta maisemaan karannut pallo ohitti Kouvolan kolmosvahdin Toni Kohosen, joka pelasi vanhalla kotistadionillaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Kouvola ratkaisi avausjakson vieraille viimeisellä sisävuorollaan. Jere Dahlstöm jujutti samalla lyöntivuorollaan kaksi juoksua, ensimmåisen näpyllä etukentälle, toisen varmalla välilyönnillä. Hän toisti kahden juoksun tempun myös toisella jaksolla.

Sotkamon ainokainen avausjaksolla tuli harhaheitolla. Ensimmäisen lyödyn juoksun Sotkamo sai vasta toisen jakson alussa, kun jokeri Roope Korhonen upotti kumuran Kouvolan ulkokenttään.

Toista jaksoa Sotkamo johti virkeän alun jälkeen, mutta jo 5–0, mutta Kouvola kiri viimeisellä sisävuorollaan tasoihin 7–7. Tasoitusjuoksun löi Juho Hacklin takakentän läpäisseellä kunnarilla. Myös Tommi Mäentausta upotti pallon koppareiden väliin ja löi kunnarin.

Runkosarjan aikana joukkueet eivät kohdanneet toisiaan kertaakaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut