Kirittärien voittoputki jo 12 ottelua tamperelaista Manse PP:tä vastaan

Jyväskylän Kirittäret on voiton päässä kolmannesta peräkkäisestä naisten Superpesiksen mestaruudesta. Kuvassa Kirittärien Eeva Mäki-Maukola Superpesiksen avauskierroksen ottelussa kesäkuussa. Tommi Anttonen / LEHTIKUVA

Juha Aaltonen / STT

Jyväskylän Kirittäret on voiton päässä kolmannesta peräkkäisestä naisten Superpesiksen mestaruudesta, sillä joukkue kukisti lauantaina toisessa loppuottelussa Manse PP:n toisen kerran peräkkäin supervuorossa 2–1 (6–1, 2–3, 1–0).

Manse PP jäi perjantain tavoin juoksuitta Supervuoron aloittaneella sisävuorollaan. Kapteeni Emma Sallinen löysi syyn.

– Rentous katoaa pelistä. Mutta emme ole huolissamme, sunnuntaina voitetaan. Ei Kirittärillä ole mitään henkistä yliotetta meistä, tämäkin peli olisi voinut kääntyä miten päin vain, Sallinen sanoi.

Voittojuoksun löi tasoittavalla nyt Siri Eskola, perjantaina Ella Korpela.

Manse PP on edellisen kerran voittanut Kirittäret elokuussa 2017. Sen jälkeen Kirittäret on voittanut Manse PP:n 12 kertaa peräkkäin.

– Yksi Mansen pelaaja sanoi kerran, ettei Manse pysty meitä voittamaan. Tottahan se on. Meillä oli vahva usko taas ennen supervuoroa, sanoi avausjakson kunnarillaan ratkaissut Eeva Mäki-Maukola.

Kunnari oli Joensuusta lähtöisin olevan Mäki-Maukolan uran ensimmäinen pudotuspeleissä. Ennen ottelua hän oli myös pohjoiskarjalaisen Mari Mantsisen kanssa ainoa Kirittärien pelaaja, jolla oli juoksutili avaamatta syksyn pudotuspeleissä.

– Sallisen sisarukset sekä me kaksi ollaan pelattu yhdessä jo C-tytöissä Susirajan joukkueessa, Mäki-Maukola sanoi.

Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen myönsi pelien olevan tiukkoja ja hetkessä pitää elää, mutta arvioi silti historiankin merkitystä.

– Mansella on useita pelaajia, jotka ovat aina hävinneet meille. Se voi näkyä heidän suorituksissa. Mutta oma tekeminen ratkaisee ja oli paljon hyviä lyöntejä tänään, Viljanen sanoi.

Jos mukaan lasketaan ennen Manse PP:n perustamista Superpesiksessä pelannut Mansen Räpsä, niin 30 ottelusta vuosina 2013–2020 Kirittärillä on 28 voittoa. Manse PP:tä vastaan saldo on 16–1 vuosina 2016–2020.

Pesäkarhuille jo seuran kymmenes SM-pronssi

Lapuan Virkiän naiset jäivät vasta toistamiseen viimeisempien 13 kauden aikana ilman Superpesiksen mitalia. Virkiä hävisi toissa kauden tapaan SM-pronssiottelut Porin Pesäkarhuille. Lauantaina Virkiä hyytyi kotitappioon 0–2 (2–3, 4–7), joten porilaiset saivat SM-pronssit voitoin 2–0.

Vieraiden avausjakson juoksuista Henna Juka toi kaksi ja Tiia Peltonen yhden. Vieraat käänsivät toisen jakson voiton itselleen kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Susanne Ojaniemi, kunnarinkin tauon jälkeen lyönyt Emilia Linna ja Susanna Puisto nostivat joukkueen kotiutuksillaan johtoon.

– Kivahan kausi on aina päättää voittoon. Annoimme kaikkemme välieräsarjassa Mansea vastaan. Piti vain hyväksyä sen häviäminen ja keskittyä mitalin voittamiseen, kommentoi kymmenennen SM-mitalinsa saavuttanut järvenpääläiskasvatti Ojaniemi, 28.

Virkiän palkitut olivat 50-prosenttisella teholla neljä juoksuaan lyönyt Janette Lepistö (5 kärkilyöntiä/9 yritystä) ja polttaja Emma Kiviniemi (2/3).

Porilaisista päärooleihin nousivat 1+3 juoksua lyönyt koppari Linna (7/11) sekä kaksi juoksua lyönyt ja kolme tuonut Ojaniemi (8/10).

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut