Valtteri Bottas suitsuttaa KymiRingiä: "Toivottavasti jonain päivänä mekin ajamme siellä" - katso video

ESS

Valtteri Bottas on päässyt kokeilemaan ajamista melkein naapuriinsa valmistuneella Iitin KymiRing-moottoriradalla, ja villähteeläinen oli innostunut kokemuksestaan.

– Toivottavasti mekin ajamme jonain päivänä siellä, kertoi Bottas F1-tallinsa Mercedeksen sivuillaan julkaisemalla videolla, jossa MM-sarjassa toisena oleva suomalainen vastaili fanien lähettämiin kysymyksiin.

Bottakselle esitettiin kysymys siitä, voisiko KymiRingillä ajaa formula ykkösillä ja onko hän itse ajanut radalla. Bottas vastasi ajaneensa radalla ollessaan Suomessa ennen kauden alkua.

– Pääsin ajamaan itsekseni muutaman kierroksen ja se on hieno rata. Siellä on tehty hienoa työtä.

Bottaksen mukaan radalla on hyvä flow.

– Se on hyvin tekninen rata, jossa on vähän kaikkea. On ylä- ja alamäkiä, hitaita ja nopeita kurveja, ja on pitkä suorakin. Toivottavasti voimme tulevaisuudessa kilpailla siellä. Never say never.

Toki F1-tähti huomioi myös kokonaisuuden keskeneräisyyden, rakennuksia puuttuu ja moni asia on kesken, mutta pääasia, itse rata, on Bottaksen mieleen.

KymiRingillä piti ajaa heinäkuussa ratamoottoripyörien MotoGP-luokan MM-osakilpailu, mutta koronapandemian takia avausosakilpailu siirtyi ensi vuoteen. Radalla on tänä kesänä järjestetty kansallisisa moottoriurheilu- ja myös juoksu- sekä pyöräilytapahtumia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut